Elvitték az álomnyereményt a lottón

mega millions
Los Angeles, 2023. augusztus 9. Lottószelvényeit mutatja egy férfi egy Los Angeles-i vegyesboltban 2023. augusztus 8-án, az amerikai Mega Millions lottó sorsolásának napján. Az április 18-a óta halmozódó 1,58 milliárd dollár (mintegy 542 milliárd forint) főnyereményt 31 telitalálat nélküli húzás után kisorsolták, a nyertes szelvényt Floridában vásárolták. Ez minden idők harmadik legnagyobb lottónyereménye az Egyesült Államokban, a Mega Millions játék történetében pedig megegyezik a 2022. augusztusi rekorddal. A Mega Milions lottóban a főnyeremény megnyerésére 1 a 302,6 millióhoz az esély. MTI/EPA/Allison Dinner
Vágólapra másolva!
Floridában küldte játékba a szerencsés a Mega Millions lottójátékon a későbbi nyerő szelvényt, mellyel 1,58 milliárd dollárt, azaz nagyjából 537 milliárd forintot nyert a keddi sorsoláson. Az Egyesült Államok történetének harmadik legnagyobb összegű lottónyereménye talált ezzel gazdára.
Vágólapra másolva!

A Mega Millions lottójátékon nagyon rikán viszik el a főnyereményt, a nyerőszámok eltalálására az esély döbbenetesen kicsi, mindössze 1:302,6 millióhoz. Ez az oka annak, hogy a mostani nyereményösszeg már négy hónapja halmozódott, elérve a gigantikus 1,58 milliárd dollárt.

Ennek most vége lett, ugyanis egy floridai játékos szerencsésen tippelte meg a kihúzott nyerőszámokat: 13, 19, 20, 32, 33, a plusz szám pedig a 14 volt.

Ezt a játékot 2 dollárért lehet játszani 45 amerikai államban illetve tengerentúli területen.Utoljára április 18-án vitték el ennek a játéknak a főnyereményét, azóta 31 sorsolás zajlott le, de mostanáig nem akadt új nyertes.

Lottószelvényeit mutatja egy férfi egy Los Angeles-i vegyesboltban 2023. augusztus 8-án, az amerikai Mega Millions lottó sorsolásának napján Forrás: MTI/EPA/Allison Dinner

Akinek most így vagy úgy, de biztosan megváltozik az élete. Még akkor is, hogy az 1,58 milliárd dollárhoz csak akkor jutna hozzá, ha a kifizetésre a járadékfolyósítási opciót választja. Ebben az esetben 30 éven keresztül kapná a megállapított havi részletet a nyereményéből. A másik lehetőség az egyösszegű felvétele a pénznek, a nagy összeget nyerő játékosok általában ezt részesítik előnyben. Ebbenaz esetben azoban komoly adókat kell a nyereményből fizetni, így annak összege "csak" 783 millió dollár körül alakulhat.

Az ilyen összeg lottónyeremény - ahogy imént írtuk -, bár nagy összeg, de nem számít rendkívülinek, de összességében mégis csak szokatlan. Meglepő okok állhatnak a háttérben, ahogy azt az Origo megírta, többek között az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed bizonyos döntései.