Hatalmas iPhone-sírkő áll egy fiatal lány sírja felett

sírkő, iPhone, temető
Rita Shameeva iPhone sírköve egy orosz temetőben
Vágólapra másolva!
Egy oroszországi temetőben meglehetősen szokatlan sírkövet állítottak egy 25 éves korában meghalt lány sírja fölé. A gyászoló látogatókat nagyon megdöbbenti a bizarr építészeti megoldás. 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo képes összeállításában beszámolt, vannak, akik a haláluk kapcsán hívják fel magukra a figyelmet. Erről szól néhány bizarr sír, amikhez illeszthető egy gyászoló édesapa megoldása is, aki egy másfél méter magas iPhone-t állított fel sírkőnek a 25 évesen meghalt lánya sírja fölé, képernyővédőnek pedig a lány egyik fotóját "állította be".

Rita Shameeva iPhone sírköve egy orosz temetőben Forrás: Youtube

A 25 éves Rita Shameevát még 2016-ban temették el egy orosz temetőben. A lányról életéről keveset tudni, de ismert, hogy imádta az utazást, és Németországban is voltak barátai.

Sajátos posztumusz hírnévre azonban halála után két évvel tett szert, amikor a döbbent gyászolók észrevették, hogy egy 1,5 méter magas iPhone-t helyeztek a sírjára.

A készülék "képernyőkímélőként" a fiatal nő képét ábrázolja, és még az Apple logója is rajta van a hátoldalán.

A gyászoló apa, Rais Shameev jóval lánya halála után állíttatta a fekete iPhone formájú bazaltból készült sírkövet, amely jóval a többi fölé magasodik az ufai temetőben. Azok a temetőlátogatók, akik először szembesültek a bizarr műemlékkel, először azt hitték, csak hallucinálnak, nem hittek a szemüknek. Nem értették, hogyan kerülhetett egyik napról a másikra egy hatalmas amerikai okostelefon az orosz temetőbe.

A sírt feltehetően egy szibériai cégtől rendelték meg, amely halotti kiegészítőket gyárt. Pavel Kalyuk tervező eleinte csupán reklámfogásként épített hasonlóan őrült sírköveket. Azonban miután Novoszibirszkben egy temetkezési kiállításon bemutatta munkáit, özönleni kezdtek hozzá a megrendelések.