Pornóajánló került egy gyerekkekszre, a Lidl visszahívja

Lidl,Store.,Lidl,Company german,symbol
Logo of Lidl store. Lidl company sign - German global discount supermarket chain
Vágólapra másolva!
A gyerekek körében népszerű Mancs őrjáratos csomagolású kekszeket hívott vissza a brit Lidl, mert azokon olyan webcím szerepelt ajánlóként, melyen az eredeti tartalom helyett pornó található.
Vágólapra másolva!

Közleményt adott ki a brit Lidl, melyben azt kérik a vásárlóktól, vigyék vissza a boltjaikba azt a négyféle, különböző ízesítésű, gyerekeknek szánt rágcsálnivaalót, melyek csomagolásain olyan weboldal címe található ajánlóként, melyen meztelen nők láthatók szexuális aktus közben

A szülők közül sokan a közösségi média felületein adtak hangot felháborodásuknak.

A vállalat elnézést kért a vásárlóktól, és jelezte, vizsgálat induult annak feltárásra, hogyan lehetséges, hogy a termékek csomagolására "gyerekre káros tartalmat közvetítő" internetes oldal ajánlója került.

A cég közölte: üzleteikben is tájékoztatókat helyeztek ki a termékvisszahívásról.

Egyelőre nem egyértelmű, hogy a csomagoláson szereplő, nevében gyerekbarát weboldalon eredetileg is explicit tartalom szerepelt-e, vagy domain név regisztrációja lejárt, azt eredeti tulajdonosa nem hosszabította meg, új birtokosa pedig úgy gondolta, inkább pornót jelenít meg az oldalon.

Nem ez az első eset, hogy egy vállalatnak bocsánatot kell kérnie egy ilyen hibáért. 2020-ban az easyJet légitársaságnak kellett elnézést kérnie, mert gyanútlan ügyfeleit egy prostituáltakat közvetítő szexoldalra irányította - írja a The Sun.