Aranyérmes lett a Zichy család egyik pezsgője egy rangos versenyen

pezsgő
arany érem
Zichy-birtok
alkohol
A közel 30 hektáros szőlőbirtokon az elsődleges cél a kifogástalan minőség elérése
Vágólapra másolva!
Napjainkban a gróf Zichy családban egy új szokás tradíció kezd megszilárdulni, amelynek egyik meghatározó alakja Zichy Anikó. A történelmi múlttal rendelkező, híres Zichy arisztokrata család a huszonegyedik században is jelentős szerepet vállalna, ám ezúttal a pezsgők világában. Az eddigi eredmények ígéretesek, különös tekintettel az elmúlt időszakban begyűjtött szakmai díjakra.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi Winelovers Borversenyen a Zichy Anna brut nature pezsgőt aranyéremmel díjazták, míg az extra dry frizzante bronzérmet szerzett. Ezt követően, szeptember 16-án, a Winelovers a száz legjobb magyar bor elnevezésű eseményen a pezsgő kategóriában országos negyedik helyezést ért el a Zichy-birtok pezsgője, ezzel megelőzve számos neves hazai márkát.

„Mindig is nagy rajongója voltam a pezsgőnek, mivel úgy éreztem, hogy a pezsgő fogyasztása egy különleges életérzést jelent. Az elegancia, az exkluzivitás és a trendiség egyidejű jelenléte ritka az italok között, és ebben a tekintetben a pezsgő egyedülálló" – nyilatkozta Zichy Anikó, a Tokaji Zichy Szőlőbirtok tulajdonosa.

Évekkel ezelőtt Zichy Anikó és férje, gróf Zichy Aladár mertek egy nagyot álmodni és közösen elindították tokaji vállalkozásukat, a Zichy Szőlőbirtokot.

A közel 30 hektáros szőlőbirtokon az elsődleges cél a kifogástalan minőség elérése Forrás: Zichy-birtok

Zichy Anikó elmondta:

Hozzátette: "A férjem elvesztése után egyedül kellett vezetnem a birtokot, ami nem volt könnyű feladat. Ma már a két fiam is aktívan részt vesz a vállalkozás fejlődésében. Ők több évet éltek külföldön, többek között az Egyesült Államokban és az ott megszerzett tapasztalataikat remekül kamatoztatják a családi vállalkozásunkban."

A közel 30 hektáros szőlőbirtokon az elsődleges cél a kifogástalan minőség elérése.

A pezsgő előállítása nem egyszerű feladat, kiváló minőségű szőlő kell hozzá, technológia és nem mellesleg szaktudás. A Zichy Anna pezsgőt pontosan úgy késztik, ahogy Champagne-ban: palackban érlelve, méthode traditionnelle eljárással, aminek alapja a világszerte ismert Tokaji borvidék egyedisége.

„Év közben a termelés rengeteg munkát és kihívást tartogat, de elengedhetetlen ahhoz, hogy utána megosszuk a pezsgő által képviselt különleges értéket. Ha valaki korábban azt mondja nekem, hogy a gazdaságban fogom megtalálni a boldogságomat, valószínűleg nem hittem volna neki. Nap mint nap új dolgokat fedezek fel és alkotok, miközben igyekszem méltósággal képviselni a Zichy családot is" – fogalmazott Zichy Anikó.