64 ezer hordozható áramfejlesztőt kell visszahívni a hurrikánszezon közepén

Generac Portable Generators
OLNEY,MD -MAY 15: Generac GP7500E 7500-Watt Gasoline during Fundraising Event in Olney,MD on May 15,2013.Portable, and ideal for home use,camping, and outdoor events 8-gallon tank,runs for up 12 hours
Vágólapra másolva!
Több tízezer hordozható generátort hívnak vissza az Egyesült Államokban a hurrikánszezon közepén. Ennek hátterében az áll, hogy az érintett termékek üzemanyagtartálya nem mindig engedi ki megfelelően az üzemanyaggőzt, ami tűzveszélyes lehet.
Vágólapra másolva!

Az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság szerint Generac Power Systems mintegy 64 ezer hordozható generátort hív vissza tűz- és gyulladásveszély miatt. A visszahívás a wisconsini székhelyű vállalat két generátorát érinti, mivel előfordulhat, hogy ezek üzemanyagtartálya nem szellőzik ki megfelelően. A hiba miatt a tartályokban túlnyomás keletkezhet, ami égési sérüléseket vagy tüzet okozhat.

Eddig 27 esetről érkezett jelentés, amikor a GP15000E és GP17500E típusú generátorok túlmelegedtek. Ezek közül háromnál súlyos égési sérülésekről számoltak be.

A képen az érintett termékek:

A Generac a weboldalán közétett nyilatkozatban arra kéri a fogyasztókat, hogy azonnal hagyjanak fel a visszahívott generátorok használatával, és lépjenek kapcsolatba a vállalat alkalmazottjaival. Emellett az érintett termékek vásárlói ingyenes javítókészletet igényelhetnek online, ami egy útmutatót is tartalmaz arról, hogy hogyan kell beszerelni az új átcsapószelepet. A kiszállítási idő körülbelül 6-8 hét.

A visszahívás a júniustól novemberig tartó, sűrű hurrikánszezon közepette történik. Ebben az időszakban a generátorok különösen hasznosak, mivel ilyenkor gyakoriak az áramkimaradások az USA számos területén, elsősorban a déli, délkeleti államokban.

A címlapi kép illusztráció!