231 milliárd forintos perre vitte az ügyet egy férfi, aki végig nézett egy császármetszést

Család, Nyílt levél a szaranyázóknak újszülött császármetszés
Vágólapra másolva!
1 milliárd ausztrál dollárra akarta perelni az egyik Melbourne-i kórházat egy ausztrál férfi, mert arra bátorították, hogy nézze végig, amint felesége császármetszéssel hozza világra gyermeküket. Állítása szerint a műtéti beavatkozás látványa mentálisan beteggé tette, ami utána házassága felbomlásához vezetett. Az eset még 2018-ban történt, de csak most került pont az ügy végére.
Vágólapra másolva!

Anil Koppula azzal vádolt meg egy Melbourne-i kórházat, hogy "pszichotikus betegséget" okozott neki, miután végignézte, ahogy a felesége császármetszéssel hozta világra kisbabájukat. A férfi megpróbálta perelni a Royal Women's Hospital-t, amiért annak munkatársai arra bátorították, hogy végignézze a műtétet. A Melbourne-i Legfelsőbb Bíróságon szeptember 12-én született döntés az ügyben, ennek értelmében pedig elutasították Koppula 1 milliárd ausztrál dolláros (kb. 231 milliárd forint) kártérítési perét - derül ki a keresetről szóló ítéletből.

Habár maga a császármetszés sikeres volt,

a férfi a per során azt állította, hogy a kórház gondatlanul járt el vele szemben, amikor azt ajánlották neki, hogy nézze végig a beavatkozást.

Elmondása szerint ugyanis feleségének látványa a műtőasztalon mentális sérülést okozott számára.

A kép illusztráció Forrás: Dreamstime

Koppula több évvel a műtét után vitte perre az ügyet, mondva, hogy az nemcsak mentális betegséget okozott nála, de a házasságának felbomlásához is vezetett. Az édesapa úgy döntött, hogy saját magát képviseli a bíróságon, ahol James Gorton bíró elutasította a keresetet, amit "perrel való visszaélésnek" minősített.

A bírósági eljárás során Koppula orvosi vizsgálatát is elvégezték, és a testület megállapította, hogy a pszichiátriai károsodás mértéke az ítélet szerint "nem felel meg a küszöbszintnek".

A császármetszés az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata szerint az egyik leggyakrabban végrehajtott sebészeti procedúra. A Centers for Disease Control and Prevention (Járványvédelmi Központ) szerint pedig az Egyesült Államokban 2021-ben az összes szülés 32,1 százaléka császármetszéssel történt.

Forrás: Business Insider