Senkinek nem kell a 250 millió dolláros manhattani luxuslakás

central park tower
Vágólapra másolva!
Továbbra is a piacon áll az a manhattani luxuslakás, melyet eredetileg 250 millió dollárért kezdtek árulni. Jelenleg már kevesebb mint 200 millió dollárt kérnek érne, de a piaci helyzet alapján így sem lesz könnyű érdeklődőt találni rá, függetlenül attól, hogy a világ egyik legfelkapottab ingatlanpiacán található.
Vágólapra másolva!

Senkinek nem kell az a manhattani luxuslakás, amelyet eredetileg 250 millió dollárért (kb. 89,5 milliárd forint) dobtak piacra. Az ingatlan a Central Park Tower nevű toronyházban található, a lakóterülete pedig 1626 négyzetméter.

A lakás egy évvel ezelőtt került piacra, ám azóta sem vette meg senki. Mára az eladó 22 százalékos kedvezménnyel árulja, vagyis 195 millió dollárt kér érte – írja a Bloomberg.

Az épület Manhattan úgynevezett „milliárdos során" található, vagyis azon a környéken, ahol a legdrágább luxuslakásokat kínálják.

A kérdéses háromszintes lakás a 129. emeleten kezdődik, és összesen 23 szoba található benne – köztük hét hálószoba és egy bálterem is.

A manhattani Central Park Tower toronyház Forrás: Wikimedia Commons

A 250 millió dolláros ár az amerikai ingatlanpiac történetében is kiemelkedőnek számított. Jelenleg ugyanis a legdrágább amerikai lakóingatlan az a 238 millió dolláros luxuslakás, melyet Ken Griffin, a Citadel alapkezelő vezetője vásárolt meg. Vagyis ha találtak volna vevőt az ingatlanra 250 millió dollárért, akkor új rekord született volna az amerikai ingatlanpiacon.

A manhattani luxusingatlan-piac gyengélkedését mutatja az is, hogy nemrég egy 1170 négyzetméter lakóterületű duplexet „mindössze" 149,5 millió dollárért sikerült eladni, az eredetileg kért 175 millió dollár helyett.

Vagyis a jelenlegi piaci környezetben valószínűleg a 195 millió dolláros áron is igen nehéz lesz vevőt találni a különleges lakásra.