Eladó Madeleine Albright egykori Georgetown-i háza

Madeleine Albright, USA, külügyminiszter
Madeleine Albright, az USA első női külügyminisztere NATO tisztviselők társaságában
Vágólapra másolva!
Négy millió dollárért eladó az Egyesült Államok első női külügyminiszterének, Madeleine Albright-nak a Georgetown-i háza, amelyben olyan legendás hírességek is megfordultak, mint Jasszer Arafat palesztin vezető, Ehud Barak Izrael korábbi miniszterelnöke, Henry Kissinger volt külügyminiszter és nemzetbiztonsági tanácsadó, Colin Powell, Condoleezza Rice és George Shultz korábbi külügyminiszterek. 
Vágólapra másolva!

Madeleine Albright több mint ötven éven át lakott ebben a történelmi Georgetown-i rezidenciában a férjével. 1968-ban költöztek be ebbe a házba, amit akkor 100.000 dollárért vásároltak meg. Ez idő alatt Albright rendszeresen látott vendégül politikusokat, befolyásos washingtoniakat és külföldi méltóságokat. Az Egyesült Államok első női külügyminisztere 2022-ben, 84 éves korában halt meg rákban.

Madeleine Albright, az USA első női külügyminisztere NATO tisztviselők társaságában Forrás: Wikipedia

A federalista stílusú sorházat 4 millió dollárért szeretné eladni a TTR Sotheby's International Realty ingatlanközvetítő cég. A többemeletes, 446 négyzetméter alapterületű ingatlan borostyánnal borított téglahomlokzata impozáns első benyomást kelt. A klasszikus georgetowni sorházat 1853-ban építették, és még mindig rengeteg bájos építészeti részletet őriz.

Az ingatlanban négy hálószoba és négy nagyobb és egy kisebb fürdőszoba, a második emeleten egy könyvtár, egy irodahelyiség, egy gardróbszoba, egy felújított padlófűtéses márvány fürdőszoba, valamint egy hatalmas luxuslakosztály található.

A beépített polcokkal ellátott formális étkezőből egy konyha nyílik, amelyet Anne Decker helyi építész korszerűsített. Ez a helyiség márvány munkalapokkal, csúcskategóriás rozsdamentes acél felszerelésekkel, üvegfrontos szekrényekkel és egy nagy kamrával is rendelkezik.

Az ingatlan talán legfigyelemreméltóbb része a hátsó kert, ami akár alkalmi családi vacsorák, akár nagyobb társasági összejövetelek kiváló helyszíne lehet. A privát hátsó udvari térben virágzó fák, és egy kő szökőkút is található.

Ennek az elsőrangú ingatlannak további előnye, hogy közel van Georgetown fő bevásárló negyedéhez az M Street és a Wisconsin Avenue sarkán. Innen sétatávolságra találhatók az elegáns butikok és éttermek, köztük a világhírű Georgetown Cupcake és a Chez Billy Sud, Michelle Obama egyik kedvenc étterme.

Forrás: Robbreport.com; realtor.com