Felhagy a DJ-skedéssel a világ egyik legnagyobb bankjának főnöke

David Solomon, CEO, Goldman Sachs, dj, zene
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette a világ egyik legnagyobb befeketési bankjának, a Goldman Sachsnak vezérigazgatója, hogy felhagy a lemezlovasi tevékenységével. Bár David Solomon egy éve nem lépett fel nyilvánosan, a bank igazgatótanácsa még mindig aggódik DJ D-Sol esetleges szereplései miatt.
Vágólapra másolva!

David Solomon hivatalosan is letette a fejhallgatóját, és már több mint egy éve nem lépett fel lemezlovasként nyilvánosan - közölte a bank a Guardian beszámolója szerint. A pénzintézetnek azért kellett megszólalnia, mert az amerikai Goldman Sachs igazgatótanácsában állítólag még mindig aggónak amiatt, hogy Solomon DJ-ként való fellépései eltrerelik a figyelmet vezérigazgatói munkájáról.

Solomon 2018-ban lett a bank vezetője, de még ezt követően sem tette félre a lemezjátszót. 2015 óta pörgeti a lemezeket, saját kiadója van, és még azután is éveken át keverte az elektronikus zenéket, hogy a Goldman Sachs vezetője lett. DJ D-Sol művésznéven lépett fel Manhattanban, bahamai bárokban, és a hatalmas rendezvénynek számító Lollapalooza fesztiválon. Erről az Origo is beszámolt.

DJ D-Sol akcióban:

A bank igazgatótanácsában akkor kezdtek aggódni a vezérigazgató kapcsán, amikor DJ D-Sol 2020-ban a New York melletti Hampstonban lépett fel. A koronavírus-járvány felfutása idején tartott eseményt sokan bírálták, hiszen ott megszegték a távolságtartás szabályait.

A bank szóvivője most elmondta: korábban is jelezték többször, hogy Solomon már több mint egy éve nem lépett fel nyilvánosan, az utolsó lemezlovasi munkája a Lollapalooza fesztivál volt 2022 júliusában.

Solomon még egy kisebb zenei sikert is elért Whitney Houston egyik slágerének újrakeverésével. A 2012-ben meghalt énekesnő zenéinek jogait most a Primary Wave Music birtokolja, a cég egyébként a Goldman Sachs ügyfele.