Kiderült, melyik a világ legeldugottabb országa

Nauru, ország, Óceánia, tengerpart, illusztráció
This photograph taken on September 2, 2018 shows a beach view in Ewa on the Pacific island of Nauru. A cluster of corrugated iron huts resembling military barracks jut out of Nauru's sweltering rocky landscape to reveal refugee settlement camp number five, a place defined by desperation and rarely visited by outsiders. (Photo by Mike LEYRAL / AFP)
Vágólapra másolva!
Megtalálták a világ legeldugottabb országát, amelyet senki sem látogat, pedig a Csendes-óceán legszebb gyöngyszeméről van szó. Nauru trópusi szigete őrzi titkait a turisták előtt, rengeteg átszállásra és jókora kalandvágyra van szüksége annak, aki meg akarja közelíteni ezt az eldugott szigetecskét.
Vágólapra másolva!

A Csendes-óceánon fekvő Nauru szigetét a világ legkevésbé látogatott országának is nevezik, mivel évente mindössze 200 turista kerül abba a szerencsés helyzetbe, hogy felfedezhesse ezt az eldugott kis köztársaságot. A türkizkék lagúnákkal körülvett trópusi sziget álomszép, a naplementék különleges módon világítják meg a fehér homokos strandokat. Az exkluzív menedékhely csodálatos tengeri élővilágnak ad otthont korallzátonyain.

Az országot a helyiek előszeretettel nevezik a Csendes-óceán gyöngyszemének.

Ez a távoli földi paradicsom azonban jól őrzött titok maradt eddig, messze elrejtve a fő turistaútvonalaktól. Ahhoz ugyanis, hogy valaki eljusson erre a különleges helyre, jókora kalandvágyra van szüksége. Nauruba nem indul közvetlen járat egyik ismert nagyvárosból sem, rengeteg átszállással lehet csak megközelíteni.

Nauru szigete valóságos földi paradicsom a Csendes-óceánon Forrás: AFP/Mike Leyral

A korlátozott számú látogató biztosítja, hogy a kényes ökoszisztéma érintetlenül és háborítatlanul virágozzon a szigeten - írja a Promotions.hu.

Nauru vonzereje nem csupán az általa kínált természeti csodában rejlik. A szigetnek története van: egykor virágzó foszfátbányászat központja volt, az aprócska szigetecske a kizsákmányolás nyomait viseli magán, a naurui szellem azonban töretlen maradt.