Nagy Márton az üzemanyagárakról egyeztetett a Magyar Ásványolaj Szövetség vezetőivel

benzin benzinkút tankolás
Vágólapra másolva!
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hivatalában fogadta a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a Mol képviselőit - jelentette be csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
Vágólapra másolva!

A felek korábban abban állapodtak meg, hogy havi rendszerességgel megvizsgálják az üzemanyagárak nemzetközi és hazai alakulását, valamint a kapcsolódó nemzetközi eseményeket, folyamatokat.
Nagy Márton a megbeszélés kapcsán kiemelte, hogy

a gazdaság és a családok védelme érdekében, továbbá szem előtt tartva a szankciós infláció év végéig egy számjegyűre történő leszorítását, a kormány az üzemanyagárak moderálására törekszik.

Hozzátette, hogy ez versenyképességi kérdés, hiszen az üzemanyagárak többek közt a szállítási költségeken keresztül már rövidtávon is beépülnek az árakba.

A hazai üzemanyagárak versenyképesebbé váltak

A gazdaságfejlesztési miniszter üdvözölte, hogy az elmúlt egy hónapban a hazai üzemanyagárak versenyképesebbé váltak, hiszen a korábban tapasztalt átlagosan 660 forintos benzin és 681 forintos gázolaj árhoz képest jelenleg átlagosan a benzin ára 603 forintra, míg a gázolaj ára 650 forintra mérséklődött, ezzel

összességben 57 forinttal lett olcsóbb a benzin és 31 forinttal a gázolaj ára.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A felek megállapították, hogy a magyar üzemanyag-ellátási rendszer a háborús helyzet ellenére is stabil és biztonságos, az üzemagyagárak pedig versenyképesebb szintet érnek el a régióban, hiszen többek közt Horvátországban, Ausztriában és Szerbiában is magasabb árat kell fizetni az üzemanyagokért, mint hazánkban - tájékoztatott közleményében a GFM.