Egy panellakás árából vásárolhatunk luxusapartmant, és hihetetlen élményben lehet részünk - videó

Villa Vie Residences - The Life At Sea, villavieresidences, Villa Vie Residences, hajó, luxus, luxushajó, press release
Vágólapra másolva!
Harminchat millió forintnak megfelelő összegért már saját lakást lehet vásárolni egy óceánjáró fedélzetén, sőt még ennél olcsóbb megoldást is kínálnak, átszámolva már 1,6 millióért.
Vágólapra másolva!

Az óceánjáró hajón való lakás és világkörüli utazás egy ritka, de annál izgalmasabb lehetőség. Jelenleg a The World nevű vállalkozás az egyetlen olyan cég, ami foglalkozik ezzel, és lakóhelyeket kínál az érdeklődőknek.

Most azonban új kihívó tűnt fel a színen.

A Villa Vie Residences névre hallgató cég hajója Southamptonból fog indulni, és nem csak lakhatást, hanem egy Föld körüli utazást is kínál majd.

Az útvonal tartalmazza 147 ország 425 kikötőjét, és a hajó 87 napot töltene Észak-Európában, 105 napot Észak-Amerikában, 68 napot Afrikában, 76 napot Dél-Ázsiában.

Vannak azonban olcsóbb lehetőségek is, amikor nem szükséges lakást vásárolni a hajón. Az utasok választhatnak különböző csomagok közül, amelyek 35 és 120 nap közötti időintervallumra szólnak.

A legolcsóbb csomag 4360 dollárba kerül, vagyis 1,6 millió forintba.

A hajó kabinjainak 15 százaléka megvásárolható, és az alapár százezer dollár, vagyis 36,5 millió forint. A saját erkéllyel rendelkező kabinokért ennek a kétszeresét kérik, vagyis 250 ezer dollárt (91 millió forintot).

Ám a tulajdonjog nem végleges, ugyanakkor időközben lehetőség van eladni, vagy bérbe adni az apartmant. Emellett a társaság a visszavásárlást is felkínálja. Az árakon felül havi díjak is fizetendők, amelyek 3500 dollártól (1,3 millió forinttól) kezdődnek - írja a Promotions.hu.

Egyelőre azonban az egész vállalkozással kapcsolatban egyelőre indokolt a feltételes mód, ugyanis a Villa Vie Residences úgy árulja a lakásokat, hogy még nincs meg a hajó, amibe majd be lehet költözni. Az utazás 2024 májusában indulna, és az ügyvezető reményei szerint hamarosan találnak megfelelő hajót, gőzerővel dolgoznak a projektjen, már van jó ajánlatuk, az év végére meg is fognak állapodni.