Újabb világrekord született - ezúttal felnőtt kategóriában

sör, sörivás, pub
Mértékkel fogyasszuk
Vágólapra másolva!
A "világ legnagyobb sörözése" 2,5 ezer font jutalmat (1 millió forintba) jelentett a vendégeknek. Egy 55 fős turistacsoport máris megdöntötte a nemrégiben felállított egy ültő helyben elfogyasztott sörivás világrekordját: 42 férfi és 13 nő fogott össze, hogy egyetlen nap alatt 1234 pohár sört igyon meg.
Vágólapra másolva!

Német turisták döntötték meg a helyszíni ivás világrekordját, amikor összesen 55-en elképesztő mennyiségű, 1234 korsó sört fogyasztottak el. A vendégek, akik a döbbenetes eredmény elérése előtt nem is ismerték egymást, a spanyolországi Mallorcán egy bárban elért korábbi rekordot döntötték meg, ami akkor 1111 korsó sör volt. A júliusi világrekordot szintén németek hozták össze.

A kép csak illusztráció Forrás: shutterstock.com

Az új világrekordot a palmai Bamboleo bárban állították fel október 27-én, és tény, hogy a fogyasztás nem volt kiegyenlített, hiszen egyesek többet ittak, mint mások, de a siker szempontjából ez nem is számít.

A bravúros eredményért a résztvevők összesen 2474,33 fontot (1 millió forintot) kaptak,

és az eseményt szervező 62 éves Kai Uwe Kahmann utazási ügynök szerint senki sem lett rosszul még a következő reggel sem, ami kész csoda. Sőt, másnap este ismét bulizott az így összeverbuválódott csipet-csapat.

De vajon az 1234 korsó sör megivása egy este alatt, 55 emberrel megosztva, ugyanolyan lenyűgöző eredmény, mintha egy ember egyedül fogyasztana el 2000-et, habár több napra elosztva? Ez utóbbi bravúrt Jon May produkálta, aki előtte Hermes postásként dolgozott, de felmondott, hogy a TikTok felületén dokumentálhassa 200 napos kalandját. A férfi a Daily Starnak nyilatkozva most egy még nehezebb feladatot tűzött ki célul: bebizonyítani, hogy ő egyébként "nem is alkoholista".

Különleges világrekordok szinte minden nap születnek, legutóbb az Origo egy macskáról írt, aki a leghangosabb dorombolás címével büszkélkedhet.

Forrás:Daily Star