A britek legkövérebb városa a gyorséttermek paradicsoma

Ebbw Vale, Blaenau Gwent, Southeast Wales
Ebbw Vale az Egyesült Királyság legkövérebb települése
Vágólapra másolva!
Ez az Egyesült Királyság "legkövérebb városa", ahol naponta háromszor is szállítanak gyorséttermi ételt ugyanarra a címre. A város azután kapta ezt az egyáltalán nem hízelgő címet, miután kiderült, hogy az egész szigetországban itt él a legtöbb kórosan elhízott ember, köszönhetően főleg annak, hogy milyen sok itt a különféle gyorsétterem, és a terület elsődleges iparágai is bezártak. 
Vágólapra másolva!

Az "Egyesült Királyság legkövérebb városának" nevezett walesi településen döbbenetesen magas a kórosan elhízottak száma, ami állítólag főleg annak tudható be, hogy az elvitelre átállt éttermekből gyakran napi háromszor is szállítanak bőséges mennyiségű ételt ugyanazokra a címekre.

Ebbw Vale az Egyesült Királyság legkövérebb települése Forrás: Youtube

A délkelet-walesi Blaenau Gwentben található Ebbw Vale-t tartják az ország legkövérebb helyének, ahol aránytalanul sok kifőzde üzemel. A TalkTV nemrégiben készített riportjában több itt dolgozó is azt nyilatkozta, hogy sokan naponta többször is leadják náluk rendeléseiket.

A Google térképének segítségével azt is könnyedén megtudhatjuk, hogy milyen éttermek jellemzik ezt a várost: főleg kebabra, csirkére, és fish and chips ételekre specializálódott éttermek várják az itteni vendégeket. Az itt található éttermek mintegy 73 százaléka gyorsétterem, 2018 decemberében a 75 létesítményből 55 volt ilyen. A Talk TV-nek nyilatkozva az egyik kebabos elmondta, hogy maga is többször szállíttat naponta ugyanarra a címre.

Információk szerint Blaenau Gwentben

80 százalék a túlsúlyos vagy elhízott emberek száma.

Csak szemléltetésképpen az átlag Walesben 62 százalék.

A Daily Starnak nyilatkozva a Public Health Wales szóvivője részletezte a dél-walesi elhízás erőteljes növekedésének vezető okait. Kutatásai alapján kijelentette, hogy az elhízás aránya Walesben, az Egyesült Királyságban és számos más országban világszerte emelkedik. A kövérség mögötti kulcsfontosságú okoknak nevezte az autótól, mint közlekedési eszköztől való túlzott függést, az egyre kevésbé aktív életmódot és munkavégzést, és a magas zsír- és cukortartalmú ételek fogyasztására való áttérést.

"Az Egészséges testsúly - Egészséges Wales stratégia elismeri, hogy az egészséges testsúlyú népesség számának növelése az egész társadalomra kiterjedő megközelítést igényel, amely magában foglalja az olyan szabályozások bevezetését, mint amilyeneket a walesi kormány egészséges táplálkozási környezetről szóló konzultációja javasolt" - nyilatkozta.

Az iparágak, amelyeken keresztül ebben a városban sokan munkára találtak, mára megszűntek: az Ebbw Vale-i acélmű 2002-ben, a szénbányászat pedig 1989-ben zárt be, ami jelentősen visszavetette a helyi gazdaságot.

"A kutatások azt mutatják, hogy azokon a területeken, ahol a lakosság nagy része szociális és gazdasági hátrányt él át, magasabb az elhízás aránya" - magyarázta a szóvivő. "Sokkal nehezebb az embereknek egészséges életmódot folytatniuk minimális fizetésből, és amikor az embernek a mindennapi élet irányításával járó nyomással is meg kell küzdenie. A testsúly megbélyegzése az egyik legfőbb akadály, amellyel szembe kell néznünk, ha arra akarjuk ösztönözni az embereket, hogy segítséget kérjenek. Az elhízással és túlsúllyal élő emberek gyakran szembesülnek a diszkriminációval, és ügyelni kell arra, hogy ne növeljük tovább az e közösségek által már tapasztalt stigmát." - tette még hozzá.

Forrás:Daily Star