Bolt és munkahelymentes szellemváros, ahol a lakók rettegnek

Middlesbrough, Wilkinson-tó
Middlesbrough, Wilkinson-tó
Vágólapra másolva!
Middlesbrough rosszul szerepelt az Egyesült Királyság leghátrányosabb helyzetű területeit feltérképező jelentésben, és az észak-keleti város lakói nem tűnnek meglepettnek az eredményeken. Sokan csak szellemvárosként jellemzik a települést, ahol boltok és munkahelyek hiányában a lakók szinte folyamatosan rettegésben élnek. 
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság egyik leghátrányosabb helyzetű települését, a teesside-i Middlesbrough-t "szellemvárosként" emlegetik a lakosok, akik szerint az üres utcák miatt nem érzik magukat biztonságban.

A Joseph Rowntree Foundation tanulmánya szerint

csak Manchester és a londoni Newham előzte meg Middlesbrough-t a városi nyomor ranglistáján.

Pauline Carter tanársegéd, aki a városban született és nőtt fel, és aki most a közeli Ingleby Barwickban él így nyilatkozott a városról: "Minden bezárt. Nem érzem magam biztonságban Middlesbrough-ban. Túl kockázatos. Csak azért jövök ide, mert itt él az unokám."

Middlesbrough, Wilkinson-tó Forrás: Wikipedia

Jean Young és June Fosse, a városi állatgyógyszertár munkatársai még hátborzongatóbban fogalmaztak: "Mindenki azt mondja, hogy Middlesbrough egy szellemváros, mert minden bolt bezár. Az embereknek nincsenek forrásai a boltok megvásárlására. A forrásokat a rendőrségre kell költeni a bűnözés miatt."

Oludare Olowora, aki Nigériából költözött Middlesbrough-ba, hogy mesterdiplomát szerezzen, azt mondta, hogy a város szegénységét a munkalehetőségek hiánya okozza. "Itt nincsenek igazi munkahelyek" - mondta. "2021 óta vagyok itt, és azóta sem találtam még munkát."

Oludare támogatott vízummal érkezett az Egyesült Királyságba, hogy projektmenedzsmentet tanuljon, de mióta befejezte tanulmányait nem talál munkát. Azt mondta, hogy "nincsenek lehetőségek az emberek számára" és az a kevés munkáltató, aki még itt van sem támogatja az álláskeresőket.

Forrás:Daily Star