Harry herceg és Meghan a környezetvédelemről beszélnek, és magánrepülőgéppel járnak koncertre

Harry & Meghan, Netflix, film, Harry és Meghan, brit, angol,
This undated and unlocated handout picture released by streaming platform Netflix shows Prince Harry and Meghan, The Duke and Duchess of Sussex kissing in a scene from a documentary. Netflix releases on December 8, 2022 'Harry & Meghan' a docuseries directed by Liz Garbus about Duke and Duchess of Sussex following their decision to step down from life as senior working royals in 2020. (Photo by Handout / various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / NETFLIX / COURTESY OF PRINCE HARRY AND MEGHAN " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVES
Vágólapra másolva!
Harry herceget és feleségét, Meghan Markle-t képmutatónak bélyegezték, miután többedmagukkal egy olajmilliárdos tulajdonában lévő üzemanyagfaló magánrepülőgépen utaztak Katy Perry koncertjére.
Vágólapra másolva!

Harry herceg ominózus tette azért kavart ekkora vihart, mert a férfi egyébként rengeteg előadást tart a környezet védelmének fontosságáról. A hercegi pár Kaliforniából utazott a Las Vegas-i koncertre (és vissza) egy, a Michael Herd olajipari örökös társtulajdonában lévő, Gulfstream repülőgépen Cameron Diaz, Benji Madden és Zoe Saldana színésznő társaságában.

Ez a repülőgép óránként körülbelül két tonna széndioxidot bocsát ki a levegőbe.

Herd és milliárdos felesége, Whitney Wolfe, a Bumble nevű társkereső alkalmazás vezérigazgatója és alapítója csak nemrégiben barátkozott össze a Sussex-i hercegi párral. Herd megerősítette a kirándulást a királyi családdal, mondván: "Csak vacsorázni mentünk, és megnéztük Katy utolsó koncertjét. Kedves emberek."

Angela Levin királyi szakértő így nyilatkozott az eset kapcsán a The Sun-nak: "Harry herceg alapította a Travalyst nevű nonprofit jótékonysági szervezetet, amely a fenntarthatóságot igyekszik katalizálni az idegenforgalmi ágazaton belül. Ennek része a környezetszennyező magánrepülőgépek használatának visszaszorítása is. Mivel a herceg magatartása nincs összhangban azzal, amit hirdet, és aminek a mecénása, ezért sürgősen el kellene őt távolítani a szervezet éléről."

Harry herceg tavaly arra figyelmeztette az ENSZ-t, hogy az éghajlatváltozás "pusztítást végez a bolygónkon", és "a világunk lángokban áll".

A Sussex-i herceggel szöges ellentétben Vilmos herceg nagyjából ugyanabban az időben egy British Airways járataton repült Szingapúrba. Levin jól ismerve az Amerikában élő hercegi párt azt állítja, hogy elit életmódjuk, milliárdos barátaik miatt derogálna számukra, hogy egy közönséges polgári járaton utazzanak - a herceg környezetvédelmi mecénássága tehát nem más, mint képmutatás.

"Vilmost óriási szeretettel fogadták Szingapúrban, ami bizonyára bosszantotta Harryt és Meghant, akik már kiérdemelték az öko álszent titulust is."

Harry herceg korábban már nyilatkozott a sokak szemét szúró magánrepülőgépek használata kapcsán. Akkoriban így fogalmazott: "Életem 99 százalékát azzal töltöm, hogy kereskedelmi járatokkal utazom a világban. Időnként mégis úgy érzem, hogy a családom biztonsága érdekében jobb, ha magángéppel repülök."

A Sussex-i hercegi pár Forrás: AFP/Handout

Az Origo pár hete arról számolt be, hogy Harry herceg dokumentumfilm-sorozata csúnyán megbukott, és bátyja, Vilmos herceg már az Egyesült Államokban is népszerűbb nála.

Forrás:Sun Online