Szabadulna házától a nő, aki gombával mérgezte meg a családját

death cap, mérgező gomba, amanita arocheae, gomba, halálsapka, galóca, galócaféle halálos
A mesterséges intelligencia egyáltalán nem tudja biztonsággal megkülönböztetni a gyilkos galócát pár ehető rokonától.
Vágólapra másolva!
Ötszázezer fontért (216 millió forintért) eladóvá vált a rokonait halálsapkás gombás étellel megmérgező Erin Patterson egyik háza. A nő alig pár nappal letartóztatása előtt tette fel a hirdetést az internetre. 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról már beszámoltunk, a Melbourne melletti lakásban az asszony július 29-én halálsapkaként elhíresült gombás és marhahúsos Wellington-pitét tálalt családtagjainak, akik közül a volt férjének szülei, és az exanyós húga belehalt a mérgezésbe. Utóbbi férje is evett a mérges gombából, de ő több hetes kezelés után szerencsésen felépült.

A rendőrségnek november elejére sikerült összegyűjtenie annyi bizonyítékot, hogy a családanyát végre letartóztathatták. A kétgyermekes anyukát ötrendbeli gyilkossági kísérlettel vádolták meg, miután

volt férje is azt álította, hogy korábban már őt is megpróbálta megmérgezni.

A férfit háromszor is meg kellett műteni, és 16 napig mesterséges kómában tartották. Ő csodával határos módon felépült a halálos kalandból.

Erin Patterson csupán pár nappal a letartóztatása előtt kezdte el árulni a házat. A Melbourne Mount Waverley városában található belvárosi ház október 27-én került fel az ingatlanpiacra. A Daily Mail Australia szerint az ingatlant a család nyaralóként használta, és 2019-ben vásárolták 757 ezer fontért. A kétszintes otthonban egyebek mellett három fürdőszoba is van.

Az ingatlan árverésére november 18-án kerül sor, az irányára 780 ezer font és 854 ezer font között mozog.

A hírek szerint az ingatlan az "emelkedő kamatlábak" miatt került eladósorba. Patterson állítólag 2021 februárjában lett a nyaraló egyedüli tulajdonosa, nagyjából akkor, amikor elvált a férjétől. Bennfentes információk szerint egy licitálótól már érkezett is megfontolandó ajánlat a házra. A hirdetése szerint a káprázatos helyszínen lévő ingatlan egyaránt kitűnő választás lehet családok számára magáncélra, és befektetők számára is.

Az étkezőből a tolóajtók a teraszra nyílnak, ami nyaranta tökéletes helyszín a grillezéshez, hátul pedig bőven elegendő hely van ahhoz, hogy a gyerkek játszanak.

Pattersont november 2-án tartóztatták le az otthonában. Legközelebb jövő év május 3-án áll bíróság elé.

Halálsapka gomba, ami a mérgező gombával kapcsolatos halálesetek 90 százalékáért felelős Forrás: Shutterstock

Forrás:Mirror