Nem ünnepelheti a karácsonyt egy kisfiú, mert nem hisz a Télapóban

Happy,Old,Kind,Bearded,Santa,Claus,Wearing,Hat,,Glasses,,Writing noel north
Levél a Mikulásnak
Vágólapra másolva!
Egy névtelenségbe burkolózó nagymama azzal fenyegetőzött, hogy kitiltja lányát és unokáját a karácsonyi ünnepségéről, mivel nem hisznek a Télapóban - attól fél ugyanis, hogy ezzel elronthatják az ünnep hangulatát és varázsát a többi családtag számára. 
Vágólapra másolva!

Egy nagymama történetétől volt hangos a közösségi média, kiderült ugyanis, hogy megtiltotta lányának és unokájának, hogy idén nála ünnepeljék a karácsonyt - egyszerűen azért, mert nem hisznek a Télapóban.

Felbukkant tehát az igazi Grincs, aki a Reddit-fórumon közzétett bejegyzésében osztotta meg felháborodását.

Történetét azzal kezdte, hogy elmondta: fiatalon alapított családot, majd később újraházasodott, ennek következménye a nagy korkülönbség a három gyermeke között, akik 25, 9 és 7 évesek. A legidősebb lánygyereke már saját családot alapított, és egy fia is született. Ő és férje úgy döntött, hogy fiúkat úgy nevelik fel, hogy ne higgyen a Télapóban.

A probléma abból adódott, hogy a nagymama két legfiatalabb gyermeke még mindig hisz benne. Ezért szerette volna, ha az unokája nem rontja el az ünnepi hangulatot azzal, hogy megosztja kételyeit a Télapó mítoszával kapcsolatban a karácsonyi családi összejövetelen. A nagymama külön megkérte a lányát, hogy beszéljen a fiával, és amikor átjönnek hozzá karácsony reggelén, egyikük se tegye szóvá, ha mások még a Télapónak köszönik meg a karácsonyfa alatt talált ajándékaikat. Lánya azonban azt válaszolta, hogy nem kényszerítené a fiát arra, hogy hazudjon. Emiatt a nagymama úgy döntött, hogy a karácsony mesebeli hangulatának megőrzése fontosabb számára, mint hogy lányával és unokájával együtt ünnepeljen.

A képcsak illusztráció Forrás: Shutterstock/Ground Picture

Habár a posztot olvasók megértették, hogy az idős anyuka varázslatos ünnepet akar teremteni kisgyermekei számára, a legtöbben azonban rámutattak, hogy előbb-utóbb minden gyerek rájön arra, hogy nem a Télapó teszi a Karácsonyfa alá az ajándékot. A lánya és az unokája azonban valószínűleg még évekig emlékezni fog a karácsonyi tiltás okozta fájdalomra.

Egy gyermeknevelési szakértő elmondta, hogy bár nincs hivatalosan elvárt szülői álláspont a Télapó-mítosszal kapcsolatban, az anyukáknak és apukáknak óvatosnak kell lenniük azzal kapcsolatban, hogy mikor mondják el az igazat.

A különbség a Mikulás és a Télapó között, hogy míg a Mikulás december 6-án jár, addig Télapó az angolszász országokban karácsonykor hozza az ajándékot.

Forrás:Mirror, New York Post