Magyarországon húzna fel egy szuper-felhőkarcolót a Burdzs Kalifa építője

felhőkarcolók
burdzs kalifa
Vágólapra másolva!
Egyes értesülések szerint egy dubaji üzletember már tárgyalásokat folytat a kormánnyal arról, hogy a Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építhessen Budapestre, a Rákosrendező vasútállomásnál.
Vágólapra másolva!

A már egy ideje fejlesztésre váró területre Mohamed Alabbar ingatlanfejlesztő jelentett be ingatlanfejlesztési tervet. Nevéhez fűződik a világ jelenleg legmagasabb, egyben Dubaj leghíresebb épületének, a 828 méteres Burdzs Kalifának építése – írja lapértesülések alapján a Blikk.

Mint írják, Alabbar cége, az Emaar Properties Budapestre egy 220-240 méteres felhőkarcolót tervez.

Ez lényegesen nagyobb magasságú lenne, mint a 143 méter magas Mol-torony, ami jelenleg Budapest legmagasabb épülete.

Ha a felhőkarcoló megépülne, az radikális városképi változtatással járna. Mivel a helyszín közel van a Hősök teréhez, a torony annak szobrai, sőt, a világörökség részét képező Andrássy út fölé magasodna, jegyzi meg a lap a fejlesztőre hivatkozva.

A Burdzs Kalifa jelenleg a világ legmagasabb felhőkarcolója Forrás: Flickr/John Christian Fjellestad

Értesülések szerint a fejlesztő egy "mini Dubajt" is létrehozna Budapesten, mégpedig a MÁV - így tehát a magyar állam - tulajdonában álló területre, lakásokkal és irodafejlesztésekkel. Minderről állítólag már előrehaladott tárgyalások folynak a magyar kormány és a fejlesztő között.