Whiskykészítő vette meg Bob Dylan házát

Bob Dylan napjainkban
Vágólapra másolva!
Bob Dylan 4,257 millió fontért (kétmilliárd forintért) adta el 16 hálószobás Aultmore House néven ismert kúriáját a vadregényes skót Felföldön. 
Vágólapra másolva!

A Nobel-díjas énekes-dalszerző Bob Dylan júliusban kezdte árulni a Nethy Bridge falu közelében, a Cairngorms Nemzeti Parknál fekvő, impozáns és félreeső kastélyát méghozzá hárommillió fontért (másfél milliárd forintért).

Bob Dylan napjainkban Forrás: Dave J Hogan/Getty Images/2019 Dave J Hogan/Dave J Hogan

Dylan a testvérével együtt 2006-ban az üzleti menedzseréhez köthető cégén keresztül vette meg az Aultmore House néven ismert ingatlant 2,26 millió fontért. A közelmúltig a testvérek évente néhány hétig használták a házat, de most úgy döntöttek, hogy eladják.

A birtok új tulajdonosa az Angus Dundee Distillers vállalat, ami több mint 70 éve gyárt skót whiskyt és italokat. A cég egyik lepárlóüzeme a Cairngorms Nemzeti Parkban, a másik pedig kicsit távolabb, Skócia keleti partjainál van.

A birtokra egy erdőn keresztül lehet eljutni. A ház, amelyet az 1900-as évek elején építettek, egy olyan helyen van, amelyet azért választottak, mert "kiváló a kilátás innen az Abernethy erdőn át a Cairngorm-hegységre".

A több mint 1672 négyzetméteres kastélyban rengeteg eredeti jellegzetesség található, beleértve a márvány kandallókat, a mennyezetet, a boltívet és a fapadlót. Egy impozáns előcsarnok vezet az otthon belsejébe, ahol egy biliárdszoba, zeneszoba, egy szalon, egy kerti szoba, irodák, egy elsődleges és egy másodlagos konyha, valamint egy vendég- vagy személyzeti szárny található. A legtöbb helyiségből drámai kilátás nyílik a Cairngorms Nemzeti Parkra. A birtokhoz tartozik még egy műhely, és egy régi szénpince is. A birtokon több önálló lakóház is található, köztük három négy hálószobás házikó.

Az Origo megírta azt is, hogy kiadják Elvis Presley egykori házát. Korábban az a szálloda is eladóvá vált, ahol például Michael Jackson is forgatott zenés videókipet.

Forrás:Mansion Global