Mark Zuckerberg már a világvégére készül

10 milliárdos, aki sose fejezte be 
  Allen And Company Annual Meeting Brings Business Executives, Media Moguls, And Politicians To Sun Valley, Idaho GettyImageRank1 USA Idaho Sun Valley - Idaho Color Image Photography
SUN VALLEY, IDAHO - JULY 08: CEO of Facebook Mark Zuckerberg walks to lunch following a session at the Allen & Company Sun Valley Conference on July 08, 2021 in Sun Valley, Idaho. After a year hiatus due to the COVID-19 pandemic, the world’s most wealthy and powerful businesspeople from the media, finance, and technology worlds will converge at the Sun Valley Resort for the exclusive week-long conference. Kevin Dietsch/Getty Images/AFP (Photo by Kevin Dietsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg előrelátóan gondoskodik arról, hogy ha eljön a világvége, akkor az őt és a családját teljes mértékben felkészülten érje (a maximális túlélési esélyekkel), ezért már elkezdte egy ultra-elvont a világot hátrahagyó rejtekhely építtettését, ami nem kevesebb mint 270 millió dollárba kerül majd. 
Vágólapra másolva!

Zuckerberg a hírek szerint egy 1400 hektáros, hatalmas területű birtokot építtet magának Hawaiin, amely legalább 30 hálószobát és 30 fürdőszobát foglal magában, több mint egy tucat különböző épületben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Facebook alapítója 2014 augusztusától kezdve már 170 millió dollárt költött földvásárlásra Kauai szigetén, és végül legalább további 100 millió dollárt fog költeni az építési költségekre.

Mark Zuckerberg Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Kevin Dietsch

A Koolau Ranch nevű hatalmas terület központjában két kúria áll majd, amelyek egy túlélőbunker tetején helyezkednek el. A két lakóépület összesen mintegy 5295 négyzetmétert tesz majd ki, és lifteket, ipari konyhát és konferenciatermeket is tartalmaz. A tervek szerint az épületek ajtajai billentyűzettel működtethetőek, és hangszigeteltek lesznek. A házakat egy titkos alagút fogja összekötni, amely egy 464.5 négyzetméteres betonnal töltött fémajtó által védett földalatti óvóhelyre vezet. A bunker saját lakótérrel, gépészeti helyiséggel és menekülőnyílással rendelkezik majd. Az ingatlan önellátását lesz hivatott biztosítani egy 5.5 méter magas víztartály, valamint a saját energia- és élelmiszer-ellátás megteremtésének képessége.

A birtok azonban nem csak menekülésre és túlélésre alkalmas bunker lesz, hanem kényelmes családi otthon is, wellness központtal, edzőteremmel, medencékkel, szaunával, gőzfürdővel, és teniszpályával. A faházakat kötélhidak kötik majd össze, így anélkül lehet átmenni egyikből a másikba, hogy a földre kellene lépni.

A lakótelep lakóépületei az útról nem látszanak, egy kétméteres fal mögött rejtőznek, és éjjel-nappal biztonsági őrök felügyelik. A projekt terjedelme és jellege miatt pedig mindenki, aki Zuckerberg birtokán dolgozik, szigorú titoktartási szerződést ír alá.

Forrás:Robb report