100 milliárd dollárra nőtt a világ leggazdagabb nőjének vagyona

Milliárdos nők - FRANCOISE BETTENCOURT MEYERS
French Francoise Bettencourt-Meyers, daughter of French Billionaire L'Oreal heiress Liliane Bettencourt, is pictured as she leaves the Institut de France in Paris after attending the official entry ceremony of French journalist and former head of French public television group France Televisions, Patrick de Carolis at the Academie des Beaux-Arts (French Academy of Fine Arts), part of the Institut de France (French prestigious Arts and Sciences Academy), on October 12, 2011. De Carolis succeeded to late Andre Bettencourt, former minister and patron, husband of Liliane Bettencourt. AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT (Photo by FRANCOIS GUILLOT / AFP)
Vágólapra másolva!
L'Oréal francia kozmetikai cég örököse, Francoise Bettencourt Meyers a világon az első nő, akinek a vagyona elérte a 100 milliárd dollárt.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg Billionaires szerint az örökösnő vagyona 100,2 milliárd dollár volt csütörtökön, amihez hozzájárult, hogy a nagyapja által 1909-ben alapított L'Oréal részvényára rekordszintre emelkedett, piaci tőkeértéke harmadával nőtt az év eleje óta.

A francia Francoise Bettencourt-Meyers vagyona átlépte a 100 milliárd dollárt Forrás: AFP/Francois Guillot

A most 70 éves Francoise Bettencourt Meyers a 268 milliárd dollárra becsült cég alelnöke, részvénycsomagját 2017-ben örökölte édesanyjától.

Az örökösnő és családja kezében van a részvények 35 százaléka. A L'Oréal örökösét a Forbes magazin 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban is a világ leggazdagabb nőjének választotta. Az örökösnő visszahúzódó életet él, kerüli a nyilvánosságot, ugyanakkor ismert róla, hogy szívesen játszik zongorán és több könyv szerzője is.

A világ második leggazdagabb nője Alice Walton, aki a Walmart kiskereskedelmi lánc mögött álló család tagja, vagyona nagyjából jelenleg 70 milliárd dollár.

A világ leggazdagabb magánszemélye címért egyébként ádáz küzdelem zajlik Elon Musk és a francia Bernard Arnault között, aki az LVMH divatipari vállalat vezetője. Az elmúlt bő egy év alatt többször is előzték egymást a versenyben, ami főként annak köszönhető, hogy az irányításuk alatti vállalatok részvényértékei folyamatosan változnak a tőzsdén.