35 millió forintnyi összeget fizettek a Twitter híres madárszobráért

Twitter, logó
(FILES) In this file photo taken on September 4, 2019 shows the logo of the US social networking website Twitter, displayed on a smart-phone screen, in Lille, northern France. - Several features on Twitter were down on October 2, 2019, the platform said, with users from Japan to the USA reporting they were unable to log in, use the mobile app or see direct messages."We've been experiencing outages across Twitter and TweetDeck," the social media giant said in a statement, without giving a reason for the disruption. "You might have had trouble Tweeting, getting notifications, or viewing DMs. We're currently working on a fix, and should be back to normal soon." (Photo by Denis Charlet / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk 2022 végén felvásárolta a Twitter közösségi médiaplatformot, és amikor átvette a céget, X-re nevezte át, ezután megszabadult a vállalat régi, kékmadaras logójától is. Majd kiárusította a cég székhelyéül szolgáló épület feliratait, logóit és berendezési tárgyait. Ezek a relikviák azóta a volt dolgozók és a Twitter-fanatikusok lakásait díszítik, akik jelentős összegeket is hajlandóak voltak áldozni egy-egy darabért.
Vágólapra másolva!

Musk online aukción árverésre bocsátotta az épület feliratait, a vállalat irodabútorait és berendezési tárgyait, a Twitter-szimbólumokat. A legkisebb ajánlható összeg 25 dollár (kb. 8600 forint) volt.

Azonban az elbocsátott dolgozók közül is többeknek olyan fontos volt, hogy beszerezzenek néhány relikviát és megtartsanak emlékként egy madár alakú asztalt, vagy akár egy kétméteres hashtag-szobrot, hogy több tízezer dollárt is hajlandók voltak kifizetni a tárgyakért.

Nagy volt az érdeklődés a Twitter székházában található bútorok és egyéb, a céghez köthető tárgyak iránt Forrás: AFP/Denis Charlet

A LED-es Twitter-madár 40 ezer dollárért (kb. 14 millió forint) kelt el, de a legmagasabb ajánlatot a híres madárszobor kapta, amelyért 100 ezer dollárt (kb. 35 millió forint) fizetett egy licitáló – írja a Business Insider nyomán a Világgazdaság.

További részleteket ide kattintva olvashat.