Vágólapra másolva!
Az új, mesterséges intelligenciával működő hűtő recepteket ajánl a követett étrend és a polcain lévő élelmiszerek alapján, sőt, még a benne tárolt termékek közelgő lejárati idejére is figyelmezteti a tulajdonosát.
Vágólapra másolva!

Képzeljen el egy intelligens hűtőszekrényt, ami elég okos ahhoz, hogy a polcain lévő összetevők alapján megmondja, hogy mit főzzön.

A Samsung a tervek szerint ezt a technológiát vezeti be az AI Family Hub+1 technológiával felspécizett Samsung Electronics 2024 egyedi 4 ajtós Flex hűtőszekrényével, ami a mesterséges intelligenciával támogatott képfelismerés erejét - vagy "AI Vision Inside" - használja arra, hogy akár 33 különböző típusú hűtést igénylő friss élelmiszert is felismerjen.

„Büszkék és egyben izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk ezeket a továbbfejlesztett, mesterséges intelligenciával működő hűtőszekrényeinket, amik segítenek mindenkinek a következő szintre emelni az étel- és konyhai élményeket" – nyilatkozta Moohyung Lee, a Samsung Electronics digitális készülékekkel foglalkozó üzletágának ügyfélélményekért felelős csoportvezetője.

"Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a felhasználók a készülékek és funkciók széles skáláján élvezhessék az innovatív élelmiszer-ökoszisztémánk számos előnyét."

A Samsung Mobile által közzétett információk szerint a hűtőszekrény mesterséges intelligenciája először beazonosítja és kategorizálja az élelmiszereket, amik ezt követően megjelennek a külső 32 colos érintőképernyőn. Ez arra szolgál, hogy a hűtőszekrényben tárolt termékekkel kapcsolatos információkat szerkeszteni lehessen. Az egyedülálló felismerési technológia mögött álló mesterséges intelligencia több millió ételfotót képes tárolni és így felismerni.

A hűtőszekrény technológiája a jelentések szerint lehetővé teszi azt is, hogy a felhasználók megadják a megvásárolt termékek lejárati idejét, és a hűtőszekrény figyelmezteti őket, ha a lejárati idő közeledik. A "képből recept" funkcióval a hűtőszekrény olyan ételeket ajánl, amik elkészíthetők a benne tárolt alapanyagokból.

A felhasználók az egészségi állapotukra és étrendi preferenciáikra (pl. vegán, vegetáriánus stb.) vonatkozó információkat is megadhatnak, így a hűtőszekrény ezek alapján és a követett életmódnak megfelelő recepteket, és személyre szabott étkezési terveket ajánl.

„Ezt követően a felhasználók néhány gombnyomással elküldhetik e receptek főzési utasításait a különböző Samsung konyhai készülékeiknek" - áll a Samsung közleményében.

A "Fridge Manager funkció" pedig figyeli a hűtőszekrényben lévő vízszűrő állapotát, és figyelmeztet, ha cserére van szükség". Emellett lehetővé teszi a csere vásárlását az Amazonról.

Az Origo tavaly is bemutatta a Samsung új hűtőit.

Forrás: Fox Business