Már keresik Magyarország gazdaságtörténetének egyik legnagyobb beruházásához a munkásokat

BYD
Elképesztő mértékben növelte a profitját tavaly a kínai BYD autógyártó
Vágólapra másolva!
Több álláshirdetést is feladott a Szegeden épülő BYD autógyár. Ezekből kiderül, hogy elsősorban fiatalokat keresnek, a kínai vagy az angol nyelv ismerete ugyanakkor elengedhetetlen.
Vágólapra másolva!

A Szegeden épülő BYD autógyár – amely hazánk gazdaságtörténetének egyik legnagyobb beruházása – már megjelentette az első álláshirdetéseket. Az első, Európa területén létesülő kínai tulajdonú személyautógyárban a termelés három éven belül indulhat meg, úgy tűnik azonban, hogy a személyzettel kapcsolatosan már most elkezdték a tervezést. 

HR-igazgatót nyilvánvalóan a további munkaerőszervezés miatt keresnek, de emellett toborzási specialistának, bér- és TB-specialistának, illetve vízumspecialistának is lehet jelentkezni a régió egyik legnagyobb munkáltatójának ígérkező céghez.

A BYD által meghirdetett pozíciók közül a HR-igazgató posztja emelkedik ki, 5 év HR-menedzseri gyakorlatot írnak hozzá feltételként, munkanyelvként pedig angol vagy kínai ismeretét a folyékony magyartudás mellett. A kiválasztott feladata lesz többek között a magyar HR-rendszer kialakítása a vállalkozás működésének támogatására, a magyar HR-csapat létrehozása és a munkaerő megtartása. 

A Délmagyar cikke szerint a toborzási specialistától 3 év tapasztalatot kérnek, előny a gyártásban szerzett tapasztalat, illetve technikusok vagy mérnökök toborzásában való jártasság. A munkanyelv ez esetben is a kínai vagy az angol, és itt is 3 év releváns szakmai tapasztalatot várnak el, ahogyan a bér- és TB-specialista esetében is. 

Vízumspecialistának ugyanakkor már egy éves szakmai tapasztalattal is lehet jelentkezni. Ő lesz az, aki meghívóleveleket ad majd ki a külföldi munkavállalóknak, illetve kezeli a vízumkérelmeket azon magyar alkalmazottak számára, akik Kínába utaznak.