Egy férfi fizetett azért, hogy vágják le mindkét lábát

Low,Angle,View,At,Disabled,Young,Man,With,Prosthetic,Leg
A kép csak illusztráció
Fotó: 22Images Studio
Vágólapra másolva!
Egy férfi biztosítási csalást akart elkövetni azzal, hogy fizetett valakinek a lábai levágásáért, és megrendezett egy traktorbalesetet.
Vágólapra másolva!

A Howell megyei seriffhivatal nemrégiben története legbizarrabb ügyében nyomozott. Tavaly novemberben egy 60 éves missouri-i Willow Springs-i férfi mindkét lábát elvesztette, miután állítólag balesetet szenvedett egy bozótvágó kocsival. A bozótvágó egy általában traktorokhoz csatlakoztatott rotációs fűnyíró, és a férfi azt állította, hogy ezzel véletlenül mindkét lábát levágta. 

bozótvágó
Bozótvágó traktor
Fotó: Wikipedia

Ez a történet azonban a nyomozók szerint eléggé megkérdőjelezhető volt. Először is, a férfi szó szerint elvesztette a lábait, ami eléggé bizarr egy ilyen típusú balesetnél. Aztán ott volt az a tény, hogy a férfi sebei túl tiszták voltak ahhoz, hogy azt egy bozótvágó okozhatta volna. Végül pedig a férfi köztudottan béna volt, ami kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban is, hogy hogyan tudott egy ilyen traktort elvezetni. 

Torey Thompson, a Howell megyei seriff hivatalának hadnagya a Springfield News Readernek azt nyilatkozta, hogy a bozótvágós baleset után nagyon sok vér ömlik az ember lábából, és csúnya csonk marad a végtag helyén. A Willow Springs-i férfi esete merőben másmilyen volt. 

Mozgássérült, Férfi, Protézissel, Láb, műláb, illusztráció
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2023 SeventyFour/Shutterstock.  No use without permission. / Shutterstock/Copyright (c) 2023 SeventyFour/Shutterstock.  No use without permission.

A baleset helyszínére kihívott rendőrök és az egészségügyi személyzet is nagyon kíváncsi volt a lábcsonkokon lévő érszorítókra, és arra, hogy ki tette fel őket közvetlenül a baleset után. Ahogy a nyomozás során egyre több mindenre fény derült. A rendőrség ugyanis kiderítette, hogy a "balesetet szenvedett" férfit felkereste egy baltával érkezett floridai férfi, aki lecsapta áldozatának mindkét lábát, méghozzá fizetségért cserébe. 

Később kiderült, hogy a 60 éves "áldozat" kitalált egy tervet, miszerint biztosítási csalást fog elkövetni, és mivel már nem igazán volt haszna a lábainak, úgy döntött, hogy egy megrendezett balesetben levágatja őket. Mivel azonban a férfi még nem jelentett kárigényt a biztosítónál, nem volt ok arra, hogy vádat emeljenek ellene.

Habár a béna férfit hivatalosan nem lehetett biztosítási csalással vádolni, a sherrif hivatalát annyira bosszantotta az idő- és erőforrás-pazarlás,amit a nyomozásba kellett fektetniük, hogy fontolóra vették, esetleg hamis rendőrségi jelentés benyújtása miatt emelnek vádat a férfi ellen. A probléma az volt, hogy a férfi sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a bebörtönzése gyakorlatilag lehetetlen volt. Ezért úgy döntöttek, hogy inkább hagyják, hogy a kórházban gyógyuljon.

Ami a férfi elveszett lábait illeti, egy rokona állítólag megtalálta azokat egy gumiabroncsok által elrejtett vödörben, és átadta a nyomozóknak.

Forrás: Oddity Central