Elképesztő videó érkezett a világ legnagyobb építkezéséről

Neom
Hipermodern város épül a sivatagban Szaúd-Arábiában
Vágólapra másolva!
Rendkívül látványos videó készült a világ legnagyobb építkezésének számító, Szaúd-Arábiában épülő futurisztikus város, a NEOM egyik hatalmas projektjéről.
Vágólapra másolva!

Az Origo már többször is beszámolt a Szaúd-Arábiában épülő új csodaváros, a NEOM ambiciózus terveiről és a hatalmas projekt részét képező The Line építési munkálatairól. Úgy fest, hogy az eddig futurisztikusnak tűnt tervek ténylegesen megvalósulnak. Egy friss videó ugyanis arra enged következtetni: gőzerővel zajlanak a munkák, hogy a beruházás első szakasza 2030-ra befejeződhessen.

A The Line mérete több lesz, mint monumentális: a 170 kilométer hosszan elnyúló városban nem lesznek autók, utcák és nem lesz szén-dioxid-kibocsátás. A 26.500 négyzetkilométeres "megaváros" egymillió lakosnak ad otthont és évi ötmillió turistát vonz majd. Ez lesz 150 éve az első olyan város, amelyet "nem utcák, hanem emberek köré" építenek. 

A kivitelezők szerint a világ legnagyszabásúbb építkezése zajlik jelenleg Szaúd-Arábiában, ahol hetente többmillió köbméter földet és vizet mozgatnak meg - írja a Roadster. Az elkészült jövőváros zéró kibocsátású lesz, a tervek szerint páratlan életminőséget fog nyújtani az ott élőknek, és egyensúlyt teremt majd a természetvédelem, a fenntarthatóság a gazdasági jólét között.