James Bond nevét is említő cetlire bukkantak egy 400 éves kastély felújítása során

James Bond
James Bond
Vágólapra másolva!
A Franciaország partjainál, a Jersey szigeten található 400 éves Elizabeth kastély felújítása során egy palackban egy régi cetlit találtak, amelyen a brit szuperkém, James Bond neve szerepel - és most a helyi történelemrajongók próbálják kideríteni, honnan származik.
Vágólapra másolva!

A Jersey szigeten található 400 éves Elizabeth kastély felújítása során bukkantak rá arra palackba zárt megsárgult levélpapírra, amire a 007 James Bond felirat volt firkálva, a végén pedig ez volt olvasható: "Utóirat titkosügynök, ne adja tovább senkinek", a dátum pedig 1966. február 26-a. 

image

"Szükségünk van a segítségére, hogy fényt deríthessünk egy rejtélyes feljegyzésre, amelyet akkor fedeztek fel, amikor az Elizabeth Castle tiszti lakosztályának első emeletén lévő kandallót takarították"- írta Instagram oldalán a Jersey Heritage, a brit szigeten működő műemlékvédelmi csoport.

Az Aranypisztolyos férfi című james Bond epizódban
Az aranypisztolyos férfi volt a kilencedik James Bond film
Fotó: Forrás: AFP

A palackba a levél mellé a Reveille újság 1966. február 23-i számából több oldalt is beletettek még. Az egyetlen nyom a levél szerzőjére vonatkozóan a hátoldalon található aláírás "E. A. Blampied", ami feltehetően a neves jersey-i művészre, Edmund Blampiedre utal, aki 1966 augusztusában halt meg, néhány hónappal a feljegyzés írása után.

Forrás: New York Post