Kim Dzsongun hawaii nyaralóját ellepte az emberi ürülék

TengerpartiÜdülőhely, Kim Jong Un, Kim Dzsongun, Észak-korea
Kim Dzsongun szemrevételezi a Wonsan-Kalma tengerparti nyaraló építkezését
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Félbemaradt az építkezés Kim Dzsongun hawaii stílusú tengerparti nyaralójánál, mert ellátási problémák adódtak, és a koronavírus miatt munkaerőhiány lépett fel. A munka leállása miatt az épület romokban hever és emberi ürülék borítja.
Vágólapra másolva!

Az észak-koreai diktátor tengerparti üdülőhelye, Wonsan Kalma egyben turisztikai központ is lett volna, ha végre elkészül, és az NK News szerint kétszer olyan hosszú, mint a világhírű Waikiki Hawaiin, de a létesítményei nagyon romos állapotba kerültek, miután az építkezés az építőanyag hiánya, majd a Covid okozta komplikációk miatt megakadt.

TengerpartiÜdülőhely, Kim Jong Un, Kim Dzsongun, Észak-korea
A Wonsan-Kalma üdülőhely a távolból
Fotó: DigitalGlobe/ScapeWare3d / DigitalGlobe/Getty Images/WONSAN

Amikor a koronavírus világjárvány lesújtott, a munkásokat - akik éjszakákon át dolgoztak azért, hogy a terület egy év alatt elkészüljön - a Wonsan-Kalma parti, és a Samjiyon turisztikai övezetekből a phenjani általános kórház építésére csoportosították át.

A leendő turisztikai övezet projektjét Kim Dzsongun 2018-as újévi beszédében jelentette be, aztán a COVID-19 miatt teljesen elfeledkeztek róla, majd a kkotjebi nevű hajléktalan koldusok melegágyává vált, akik működő vécék hiányában az üres szállodai szobák padlójára ürítenek. Egy észak-koreai forrás a Daily NK-nak elmondta, hogy a helyszín romosnak tűnik, és különösen a hideg téli időszakban vonzza a hajléktalanokat. 

image

A több mint 150 épületből álló helyszínt egy erre kijelölt csapatnak kellene gondoznia, de a jelek szerint nem bírják az ezzel járó munkaterhelést. A komplexum külső építkezése információk szerint már 90 százalékban befejeződött, az épületek 50 százaléka azonban még csak burkolat, a belső berendezés még sehol sem tart. 

Még januárban a projektért felelős hatóságot azzal bízták meg, hogy készítsen új építési ütemtervet. A helyiek azonban attól tartanak, hogy az ürülék eltakarítása az ő feladatuk lesz.

Forrás: Daily Star