Bizarr rejtély övezi ezt a magyarországi kilátót - videó

Mátra A gyönyörű panoráma szerelmese vagy? Ezeket a hazai kilátókat ki ne hagyd!
Vágólapra másolva!
A Mátrában található egy különleges építmény, a Gortva-Jójárt-kilátó, ahonnan elképesztő panoráma tárul az odalátogatók elé, ám nem mindennapi megjelenése igen bizarrá teszi.
Vágólapra másolva!

A Gortva-Jójárt kilátó a Nyikom csúcsán, 764 méter tengerszint feletti magasságban található. A 22 méteres, kőből épült kilátó az ötletgazdákról kapta a nevét.

Már-már olyan, mint egy erődítmény, a körülötte lévő szobrok pedig egyáltalán nem hétköznapiak.

Erősen erotikus kisugárzásúak, Emesét és az álmában megjelenő turulmadarat ábrázolják. Ennek az a magyarázata, hogy az épületet Gortva Zsolt a saját birtokán ajándékként építtette a feleségének 2015-ben.

Már messziről lehet látni, hogy ez a Gortva-Jójárt kilátó, ugyanis a négyemeletes torony szintjei a következő szavakat tartalmazzák: Nyikom Gortva Jójárt Kilátó. Tetején egy nagy keresztet helyeztek el, a torony mellett pedig egy kisebb házacska található, amelynek a tetejéből négy karcsú torony emelkedik ki. Közülük kettő alatt még egy-egy sárkányfigura is feltűnik - írja a Promotions.hu.

Az egész hely olyan, mintha a középkorba csöppentünk volna. Ráadásul még misztikusabbá teszi, hogy a négy szint mindegyikén valamilyen érdekes mennyezetfestést lehet találni, amelyek Szent Borbála történetét mesélik el.

Az alábbi videó részletesen bemutatja ezt a különös helyet:

Az Origo már több érdekes kilátót is bemutatott korábban, ezekről itt, itt és itt olvashat bővebben.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)