Meghasonlott a Revolut: olyat léphet meg, ami eddig tabunak számított

Vágólapra másolva!
Bár hivatalos bejelentés még nem történt, de a Revolut vezetője nemrég egy rendezvényen egyértelműen arra utalt, hogy fizikai bankfiókot nyithatnak, elsőként Franciaországban. A lépésre azért kerülhet sor, hogy erősíthessenek a piaci versenyben.
Vágólapra másolva!

A Revolut vezérigazgatója egy Párizsban rendezett sajtónyilvános eseményen jelentette be, hogy stratégiaváltásra készülnek Franciaországban. Ennek részeként egy, a fintech bank koncepciójának egyik alapvető jellemzőjét is zárójelbe tennék:

 fizikai kirendeltséget illetve bankfiókokat nyitnának.

Ez nem hivatalos bejelentés, de Nik Storonsky szavai alapján az ötletnél már jóval előrehaladottabb lehet a Revolutnál a bankfiók nyitásának gondolata. A cégvezető arról beszélt, hogy szeretnék márkájukat a jelenleginél jobban láthatóvá tenni, növelni a bizalmat a digitális szolgáltatások iránt, ennek pedig egyik eszköze épp a fizikai bankfiók nyitása lehet.

Az eseményről tudósító C-Innovation megjegyzi, hogy a Revolut ezzel a lépéssel több piaci fejleményre reagálna.

revolut
Bankfiókot nyithat a fintech bank Revolut: stratégiaváltásra készülnek
Fotó: Shutterstock / Shutterstock

Egyrészt az ügyfelek nagyobb bizalommal lennének a pénzintézet iránt, ha a cég ilyenformán kézzelfoghatóvá, valóban láthatóvá válna. 

Másrészt könnyebben megszólíthatnának olyanokat is, akik egyébként kevésbé használják az online csatornákat (köztük idősebbeket).

Harmadrészt ezzel reagálnának a hagyományos bankok jelentette kihívásra is, akik rohamtempóban fejlesztik saját szolgáltatásaikat, hogy a fintech-cégekkel is versenyezhessenek.

Franciaországban az emberek hagyományosan nagy értéket tulajdonítanak a személyes jelenléten alapuló kapcsolatoknak a bankokkal és a pénzintézetekkel. 

A cég ezt a sajátosságot is szeretné kihasználni fizikai fiók nyitásával,  emellett a bonyolultabb pénzügyi szolgáltatások piacán – például a hitelezés – várhatóan csak akkor lehet eredményes, ha fizikailag is elérhetővé válik az ügyfeleknek.

A Revolutnak vélhetően a francia piacon túl is fontos az ügyfelek bizalmának elnyerése, különösen azért, mert mint az Origo megírta, tavaly komoly gondokat találtak az előző évi beszámolójukban.

A magyarországi jegybank már régóta szorgalmazza, hogy a vállalat hozzon létre itteni leányvállalatot, mert a magyarországi ügyfelek érdekeit ez szolgálná jobban. A magyar betétbiztosítási védelem ugyanis jelenleg nem terjed ki magyar ügyfelek pénzére.