Mutatjuk a gyönyörű szigetet, ahol aranyszínűek a strandok és már márciusban kánikula van

Csak címlapi
Dominika karibi szigete
Vágólapra másolva!
A nyaralni vágyók kedvence lehet hamarosan ez a gyönyörű sziget, ahol a strand homokja aranyszínben fürdik, és a buja esőerdő mellett még a csodaszép vízesések is káprázatos élményt nyújtanak.
Vágólapra másolva!

Dominika karibi szigete talán ma még nem olyan népszerű a turisták körében, mint Barbados vagy a Dominikai Köztársaság, azonban minden megtalálható itt (is), amiről a nyaralók csak álmodhatnak. Mivel a hőmérséklet már februárban és márciusban is 31 Celsius fok körül alakul, a sziget tökéletes választás lehet azok számára, akik el szeretnének menekülni a zord téli hideg elől. 

image

A sziget strandjai mindig nagy népszerűségnek örvendenek a turisták körében. Az egyik különösen népszerű hely a Champagne strand, ami sajnos nem onnan kapta a nevét, mert a tengerének víze pezsgő ízű, hanem a vízben található természetes buborékfúvókákról. 

image

Ez az otthona néhány gyönyörű, tengeri élővilággal teli zátonynak is, ami a kirándulók körében is nagy sikert arat, akik a kavicsos partokról gyönyörködhetnek a kilátásban. Batibou szintén tömegeket vonz érintetlen aranyhomokjával, pálmafákkal szegélyezett partjaival és tiszta vizével.  Habár ide belépődíjat kell fizetni, de azok akik már jártak itt, azt mondják, hogy nagyon megéri az árát. 

Champagne beach, Batibou Beach,Mero Beach, Boiling Lake - The Caribbean island of Dominica
Batibou beach
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2019 David Svestka/Shutterstock.  No use without permission. / Shutterstock/Copyright (c) 2019 David Svestka/Shutterstock.  No use without permission.

Mero Beach a maga fekete homokos strandjával is nagyon népszerű a nyaralók körében. Ennek közelében több étterem és üzlet is van, így azok is megtalálhatják itt a számításaikat, akik inkább nyüzsgéspártiak. 

image

A karibi sziget azonban nem csak a strandok miatt olyan népszerű hely. A helyszín a rettenthetetlen felfedezők számára is tartogat érdekességeket. Ott van például a Boiling Lake, a világ egyik legnagyobb forró forrása, vagy a Titou-szurdok, több természetes termálvízzel. 

image

A sziget esőerdei pedig tele vannak túraútvonalakkal, az Emerald Pool Nature Trails például bepillantást enged a sziget legszebb helyei közé.

Forrás: Daily Star