Duplájára emelkedik a Széchenyi Mikrohitel összege

mobil telefon mobiltelefon kkv kisvállalkozás számítógép laptop
Businessman making phone call
Vágólapra másolva!
A hazai kkv-k mellett már a kezdő vállalkozások is igénybe vehetik a konstrukciót. A Széchenyi Mikrohitel maximálisan felvehető összege százmillió forintra emelkedett.
Vágólapra másolva!

„Duplájára, azaz 50 millióról 100 millió forintra emelkedik a Széchenyi Mikrohitel MAX+ maximálisan adható hitelösszege, valamint lehetővé tesszük az új, tisztán elektromos személyautók finanszírozását is" – jelentette be Krisán László, a Széchenyi-kártya programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

A vállalat közleménye kiemelte, hogy az államilag támogatott Széchenyi-kártya program MAX+ a piacon elérhető messze legkedvezőbb árazással és feltételekkel, a legfeljebb 10 éves futamidő végéig évi 1,5 százalék és 5 százalék közötti fix kamat mellett, célzott módon biztosítja a mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásaihoz, fejlesztéseihez szükséges forrásokat, továbbá a legkisebb mikrovállalkozások számára is lehetővé teszi beruházási elképzeléseik megvalósítását.

A programon belül elérhető a megújult Széchenyi Mikrohitel MAX+, amely kifejezetten a hazai kkv-k, sőt akár kezdő vállalkozások fejlődését segítő állami kamat-, kezelésiköltség- és kezességidíj-támogatásban részesített beruházási hitel, amely szinte minden beruházásihitel-cél finanszírozására alkalmas.

50 millióról 100 millió forintra emelkedik a Széchenyi Mikrohitel MAX+ maximálisan adható hitelösszege Forrás: PhotoAlto/Eric Audras / Altopress/Eric Audras

A program keretében a finanszírozható főbb hitelcélok agrár- és nem agrárvállalkozások számára egyaránt a klasszikus beruházási célok (például ingatlanvásárlás, -építés, -fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése is), illetve forgóeszköz-beszerzés a hitelösszeg 20 százaléka erejéig,

illetve a feltételeknek megfelelő korábbi beruházási hitelek vagy pénzügyi lízing kiváltása is megengedett - teszi hozzá a Világgazdaság.

Valamint ezentúl már lehetséges új, tisztán elektromos meghajtású személygépkocsik finanszírozása is maximum nettó 25 millió forint vételárú járművek esetén, minimum 10 százalékos önerővel, a konstrukció szabályzata szerinti, 2021. 12. 31. vagy ennél korábbi alapítású vállalkozások számára.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 5 százalék nettó ügyleti kamatszinten, a konstrukció szabályzatában rögzített egyéb díjtételek mellett érhető el. Az igényelhető hitelösszeg ügyletenként legfeljebb 100 millió forint lehet. A hitel maximális futamideje 120 hónap, vagyis tíz év.