Szépségkirálynők, akik botrányos életet éltek

szépségkirálynők, gyűjtés
Karolina Shiino, Miss Japan 2024
Vágólapra másolva!
Tömegek számára példaképek, férfiak milliói rajonganak értük. Mindaddig, amíg a reflektorfényben vannak. A kulisszák mögött azonban mindez megváltozik és marad a borzalmas valóság. Az Origo összeállításában bemutatjuk a rossz útra tért szépségkirálynőket. 
Vágólapra másolva!

Miss Japan 2024

Karolina Shiino, Miss Japan 2024 Forrás: AFP/Str

A napokban robbant az egész világot bejáró hír, hogy lemondott koronájáról a Miss Japan szépségverseny győztese, a 26 éves Karolina Shiino. Már a megkoronázása után azonnal botrány kereszttüzében találta magát a csinos lány, sokan ugyanis kifogásolták, hogy nem a szigetországban született, így nem testesíti meg a hagyományos japán szépségideált. Hiába hivatkozott arra, hogy folyékonyan ír és beszél japánul, és hogy 2022-ben állampolgár lett. Később az is kiderült, hogy viszonya volt egy befolyásos, nős orvossal és influenszerrel, méghozzá úgy, hogy tudott a férfi családi állapotáról. Shiino a nagy nyilvánosság előtt kért bocsánatot rajongóitól. "Őszintén sajnálom, hogy ekkora zűrt okoztam, és hogy elárultam azokat, akik támogattak engem." A szervezők elfogadták Karolina Shiino lemondását, így a Miss Japán cím mostantól az év hátralévő részében betöltetlen marad.

 

Miss Wales 1976

image

A "walesi vadmacskának" is nevezett Sian Adey-Jones-t, az 1976-os Miss Wales-t azután tartóztatták le, hogy megtámadott egy rendőrt. Az eset úgy történt, hogy a rendőr Colwyn Bayben félreállította az autót, amit a csinos lány akkori barátja Stephen Cryer vezetett. Sian azonban nem volt együttműködő, majd a rendőrökre támadt, és ágyékon rúgta egyiküket. A folyamatosan rúgkapáló lányt erővel kellett lefogni. A nő közben mindvégig azt kiabálta, hogy "Vadmacska vagyok!" Az ügy bíróság elé került, ahol Siant bűnösnek találták, és súlyos pénzbírságot kapott. Pár évvel később, amikor elnyerte a Miss Wales koronát, a lány ismét rátámadt egy rendőrre. Amikor a glamourmodellt a cellájába vitték, az egyik rendőr viccesen megjegyezte: "Nicsak, elfogtuk Miss Walest!"

 

Miss USA 2006

Miss USA 2006 Tara Conner Forrás: Getty Images via AFP/2006 Getty Images/Evan Agostini

A durva bulizásairól híres 2006-os Miss Amerikát, Tara Connert rajtakapták, hogy még fiatalkorúként alkoholt ivott és drogozott, valamint megcsókolta a Miss Teen USA Katie Blairt egy partin. A Miss Universe és Miss USA versenyek akkori tulajdonosa, Donald Trump azonban bejelentette, hogy a lány megtarthatja a címét azzal a feltétellel, hogy leszokik a kábítószerről és az alkoholról, és bevonul egy rehabilitációs klinikára.

 

Miss Great Britain 2015

Zara Holland, Miss Great Britain 2015 Forrás: Twitter

Nagy-Britannia 2015-ös szépségkirálynőjét, Zara Hollandot megfosztották a címértől, miután kiderült, hogy szexelt egy valóságshow-ban.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a modern társadalomban a szépségversenyek pozitív megítélését az erős, valóban követendő női példaképeket népszerűsítjük, ebbe azonban Zara Holland viselkedése nem fér bele" - nyilatkozták a szépségverseny szervezői.

Zara rajongói a botrány során végig kiálltak mellette, a szépségverseny szervezői azonban nem. A nő később a tettét élete legnagyobb hibájának nevezte.

 

Miss England 2009

Rachel Christie Miss England 2009 Forrás: PA Images via Getty Images/PA Images/Ian West - Pa Images

Rachel Christie, egy éjszakai klubban történt veszekedés után elvesztette a címét. A koronáról ő maga mondott el, miután letartóztatták, mert összeverekedett egy másik szépségkirálynővel. A Miss England szervezőinek közleménye szerint a 21 éves Christie a 24 éves Miss Manchesterrel, Sara Beverley Jonesszal keveredett vitába egy manchesteri klubban. A vita egy férfi miatt robbant ki a két lány között, akivel mindkettőjüknek viszonya volt.

Miss Bermuda 1982

image

Az akkor 22 éves Heather Rosst csupán egy héttel koronázása után tartóztatták le, miután kiderült, hogy több mint 250.000 font értékű kokaint próbált Londonba csempészni Amszterdamból. Az egykori Miss Bermudát három év börtönbüntetésre ítélték.

 

Miss Nevada 2007

Katie Rees Miss Nevada 2007 Forrás: WireImage/Denise Truscello

A 2007-es Miss Nevadát, Katie Rees-t megfosztották címétől, amikor két hónappal a győzelem után erotikus fotók kerültek elő róla. 2015-ben letartóztatták metamfetamin birtoklásáért és eladásáért, és felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

 

Miss America 1983

Vanessa Williams Miss America 1983 Forrás: NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images/2014 NBCUniversal Media, LLC/Nbc

Vanessa Williamsnek le kellett mondania a címéről, amikor a Penthouse magazin bejelentette, hogy meztelen fotókat akar készíteni róla. A lányt azonban ez cseppet sem vetette vissza, hiszen később színésznő és énekesnő lett, és hatalmas sikert aratott a Save The Best For Last című számával. A Miss America szépségverseny utólag - 2015-ben - bocsánatot kért tőle, amiért lemondásra kényszerítették.

 

Miss World 1980

Gabriella Brum Miss World 1980 Forrás: Getty Images/Mirrorpix/Mirrorpix

1980-ban Gabriella Brum lett a legrövidebb ideig megszavazott Miss World a történelemben. Napvilágra kerültek ugyanis az akkor 18 éves lány és az 52 éves pornófilm-producer Benno Bellenbaum viszonyáról készült meztelen felvételek. A német-brit szépségkirálynő mindössze 18 órával a koronázása után mondott le. Egy évvel később a vitatott pár összeházasodott, de amikor nem sokkal később szakítottak, Benno öngyilkos lett.

 

Miss Wyoming 1973

image

Joyce McKinney bizarr története 1977-ben vált világszenzációvá, amikor a "bilincsbe vert mormon" ügye bejárta a bulvársajtót. Azzal vádolták, hogy elrabolt egy mormon misszionáriust, Kirk Andersont, egy ágyhoz láncolta és megerőszakolta. A történetből 2010-ben film készült, Tabloid címmel.

Forrás: Sun online