Magára hagyott tengerimalacot találtak egy londoni metróállomásnál

tengerimalac, Canning Town metróállomás,
Magára hagyott tengerimalacot találtak egy londoni metróállomás közelében
Vágólapra másolva!
Egy tengerimalacot elhagyva találtak egy kelet-londoni metróállomás előtt, amit az állatvédők hihetetlenül kegyetlen dolognak minősítettek.
Vágólapra másolva!

A Canning Town állomás munkatársai fedezték fel a DiscoPig névre keresztelt kisállatot, egyedül egy ketrecben, rajta a következő felirattal: "Új gazdára van szükségem." Az Angliában és Walesben működő, az állatok jólétét támogató jótékonysági szervezet, az RSPCA felszólított mindenkit, aki információval rendelkezik a történtekről, lépjen kapcsolatba velük.

Az állomás személyzete február 18-án, 16:20 körül fedezte fel a ketrecet egy sikátorban, ahol nem volt térfigyelő kamera - írja a BBC.

tengerimalac, Canning Town metróállomás,
"Új gazdára van szükségem!" - ezzel a felirattal hagyták magára szerencsétlen állatot
Fotó: RSPCA

A DiscoPigről szerencsére kiderült, hogy egészséges. A 6 és 12 hónap közötti tengerimalacot hamarosan hazaviheti egy új gazdi az RSPCA-tól, és társat is találnak neki, miután ezeket az állatokat nem szabad egyedül tartani.

"Arra bátorítjuk az embereket, hogy ilyen esetekben forduljanak a helyi állatjóléti szervezetekhez, ahelyett, hogy kiszolgáltatott helyzetben hagynák őket" - mondta az RSPCA szakértője. "Hihetetlenül kegyetlen dolog ilyen módon elhagyni a háziállatokat, és sohasem ez a válasz."

Magára hagyott vagy kegyetlen körülmények között tartott állatokról már többször is beszámolt az Origo, ide, ide és ide kattintva újra elolvashatja ezeket a szomorú történeteket.