Elindul az első légitársaság kutyáknak

Vágólapra másolva!
Bark Air néven indított szolgáltatást az amúgy kisállat felszereléseket és kutyajátékokat gyártó Bark. A hiánypótlónak tekinthető szolgáltatást komolyan gondolják a cégnél, de meg is kérik az árát.
Vágólapra másolva!

A kutyák repülős utaztatása manapság sem túl egyszerű feladat, ami ráadásul nagyon igénybe veszi az állatokat, és az értük aggódó gazdáikat is. Az állatok általában csak a raktérben, zárt ketrecben utazhatnak, ami komoly stressz számukra. Sok légitársaság emellett komoly dokumentáció benyújtása után vállalja csak az állat repülőgépen való szállítását. 

A Bark már tíz éve dolgozik azon az ötleten, hogy olyan charterjáratokat indítanak, amelyek fedélzetén együtt utazhatnak állatok és gazdáik. Egy reklámügynökséggel együttműködve most megvalósították az elképzelést.

A cég a levegőbe fújt nyugtató feromonokkal, bőséges vízzel és más kényelmi szolgáltatásokkal biztosítja az állatok komfortját a repülőgépek fedélzetén.

image

A vállalat képviselője a Quartz érdeklődésére elmondta, hogy járataikat Gulfstream G5s vagy ezzel egyenértékű gépekkel fogják teljesíteni, melyeket a Talon Air nevű légitársaság üzemeltet.

A kutyák és gazdáik kényelmét persze utóbbiaknak meg is kell fizetniük. 

A cég egyelőre New York és Los Angeles között belföldi járatokat indít privát repülőterekre, melyekre a retúrjegy 12.000 dollárba (kb. 4,3 millió forintba) kerül. 

Nemzetközi útvonalon New York és London között közlekednek, az egy irányba kerülő jegyekért 8.000 dollárt kell fizetniük. 

image

A Bark Air startját komoly piackutatás előzte meg, és ennek eredményei kapcsán a márkánál úgy vélték, jelentős igény mutatkozik szolgáltatásukra, és hajladóak annak felfuttatására pénzt áldozni.

Első járataik május 23-án indulnak.