Bizarr szörny ijesztgeti a híveket egy olaszországi templomban

Vágólapra másolva!
Olaszország gyönyörű templomainak némelyikében egészen különleges tárgyak és berendezési eszközök is találhatók. A lombardiai Curtatone-ban található Santuario Della Beata Vergine delle Grazie-ben egy nem mindennapi dísz adja az épület egyik legfőbb látványosságát.
Vágólapra másolva!

A templom plafonjáról egy több mint 500 éves, bebalzsamozott nílusi krokodil lóg le a mélybe. A bizarr díszítés oka homályos, de a legvalószínűbb az, hogy valamilyen keresztény vallási szimbólumként szerepeltették a templomban a veszélyes állat mumifikált testét.

A történészek szerint a hüllőféléket a gonosz megtestesülésével azonosították, és fontos jelképnek számítanak. 

Ez a fajta felfüggesztés egyrészt amolyan intelem a hívek számára, másrészt pedig egyértelműen azt jelöli, hogy a fény mindig győzedelmeskedik a sötét felett, a jó pedig a rossz felett.

A helyiek rengeteg legendát kreáltak az állat köré. Az egyikben egy igazi hős testvérpár szerepel, akik gigászi harcban, sikeresen legyőzték a halálos hüllőt. A másik teória szerint az állat egy korabeli cirkuszból szökhetett meg, majd elrejtőzött az egyik közeli tóban - írja a Promotions.hu.

A rejtélyes dísztárgy egyébként nem egyedi, több olasz templomban is használták a kitömött és bebalzsamozott krokodilt, mint díszítési formát. 

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)