Brutális feltételeknek kell megfelelni, ha valaki a CIA-nál akar dolgozni

Vágólapra másolva!
A CIA egy álláshirdetésében megmutatta, hogy a potenciális ügynökjelölteknek milyen brutálisan kemény követelményeknek kell megfelelniük.
Vágólapra másolva!

Mindig is arról álmodott, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) top ügynöke lehessen? Ehhez alapvető elvárás, hogy a felvételi vizsgán és a karrierje során végig élete legjobb fizikai és szellemi formájában legyen. A mindennapi könnyített edzésrutin ugyanis sajnos nem felel meg az ügynökség követelményeinek.

A CIA jelenleg olyan kőkemény egyéneket keres, akik vezető védőügynökként csatlakoznának a soraikhoz  - ehhez azonban rendkívül szerteágazó és szigorú feltételeknek kell maradéktalanul eleget tenniük a jelentkezőknek. Ezek közé tartozik például egy 12 hónapos brutális fittségi teszt is, ahol mindenkit szinte halálra izzasztanak. 

könyv, vers, olvas, könyvtár (Forrás: Pexels)
A kép csak illusztráció
Fotó:  Pexels 

A CIA hivatalos honlapján is elérhető feltételek szerint a tökéletesnek vélt jelöltnek részt kell majd vennie egy 18 hónapos kiképzési programon is, amit egy fittségi vizsga zár. Ezen csak azok a jelöltek tudnak átmenni, akik: 

  • minimum 18 darab fekvőtámaszt tudnak csinálni 60 másodperc alatt
  • minimum 27 darab felültés tudnak csinálni 60 másodperc alatt
  • 2,5 kilométert futnak le kevesebb mint 15 perc 20 másodperc alatt
  • kevesebb mint 1 perc 08 másodperc alatt teljesítik a 300 méteres síkfutást
  • el tudnak vonszolni egy 82 kilogrammos bábút kevesebb mint 2 perc alatt

Egyéb követelmény, hogy szinte anyanyelvi szinten kell tudnia a CIA által kritikusnak nevezett nyelven. A CIA "kritikus" nyelvei közé tartozik az arab, dari, koreai, perzsa, szomáliai, kínai, indonéz, pashto, török, urdu és kurd. De elvárás a büntetőjogi, kriminológiai, szociológiai, vészhelyzet-kezelési, belbiztonsági, rendészeti, bűnügyi igazgatási vagy pszichológiai diploma megléte, ahogy a legalább hároméves, "összetett ügyekre" összpontosító bűnügyi nyomozati tapasztalat, és a bűnügyi és közigazgatási nyomozási technikák ismerete is, de tudnia kell nagy mennyiségű adatot összegyűjteni és elemezni is.

CIAképek, CIA, ügynök
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/cheapbooks / Shutterstock/cheapbooks

A sikeres pályázó egy már összeszokott ügynökcsapathoz fog csatlakozni, amely az év 365 napján folyamatos dolgozik világszerte. Fontos, hogy a jelölt legyen nagyon elkötelezett a CIA felé, ez ugyanis valóban egy állandó készenlétet igénylő munka, így a szerelmi életről, a baráti összejövetelekről le kell mondania. Sokat kell majd túlóráznia, gyakran kell éjszakai műszakokat is vállalnia, sőt, még az ünnepnapokon is behívhatják dolgozni. A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy Washington DC-be költöznek. 

A részletesebb és pontosabb követelményeket ITT olvashatja.

Forrás: Daily Mail