Használtcikk-boltban találták meg az ellopott aranytálat

Vágólapra másolva!
Néhány napja egy 10 millió jen (kb. 23,6 millió forint) értékű színarany tálat loptak el egy tokiói áruházból. Most meglett a tál, amit azóta már kétszer eladtak. Egy használtcikk-boltban került elő.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, az értékes tárgyat egy plexifedelű, zár nélküli vitrinből lopták el a Takasimaja áruházlánc Nihombasi negyedben lévő áruházából egy aranykiállításról. A biztonsági kamerák felvételein egy 20-30-as éveiben járó, pulóvert viselő, szemüveges férfi látható, amint elemeli az aranytálat és a hátizsákjába helyezi.

A Japan Today most arról ír, hogy megkerült a tál, méghozzá nem is akárhonnan: Tokió városának Taitó nevű kerületéből, egy használtcikk-boltból került elő. Ide is kalandos úton érkezett, mert miután az időközben letartóztatott 32 éves tolvaj ellopta a tálat az áruházból, még aznap délután eladta egy használtcikk-boltnak Koto körzetben. 

Az eladáskor még személyazonosságát is igazolta, az áruért 1,8 millió jent kapott.

A kotói boltból a tál még aznap átkerült a taitói boltba továbbértékesítéssel, ahol a hatóságok végül lefoglalták az értékes tárgyat.

A kiállítást szervező cég vezetője ellenőrizte a tálat annak súlya és más jellemzői alapján, és megerősítette, hogy valóban az ellopott aranytálról van szó.

A tokiói rendőrség által közzétett képen az ellopott, majd megtalált aranytál
Fotó: Tokyo Metropolitan Police Department

A rendőrség által őrizetbe vett tolvaj azt mondta: megtetszett neki a tál, és eredetileg teát akart inni belőle (a tál eredeti funkciója egyébként valóban a teázást szolgálhatta), de később úgy gondolta, jobban jár, ha pénzzé teszi azt.