Kísérteties jelenségek játszódtak le a leghíresebb magyarországi szellemkastélyban - videó

Vágólapra másolva!
Különös legendák kapcsolódnak a mintegy 600 éve egy erőd romjaira épült Vas megyei Ó-Ebergényi kastélyhoz, ami ma már kastélyszállóként működik.
Vágólapra másolva!

Az Ó-Ebergényi kastélyt a magyar barokk egyik legszebb épületeként tartják számon, mintegy 3 hektáros őspark veszi körül. 

A kastélyban azonban számos misztikus, már-már kísérteties esemény is lejátszódott. 

Egy időben Ebergényi László báró tulajdona volt, akinek a felesége 1716-ban öngyilkosságot követett el a kastély épületében. Emiatt sokan úgy tartották, hogy az asszony háborgó szelleme rendszeresen kísért a falak között. 

Azonban még ez sem minden, a századforduló környékén ugyanis kigyulladt az épület és a nyugati szárnya teljesen leégett, a falubeliek szerint pedig az akkor meghaltak sikolyait a mai napig hallani néha éjjelente.

Ám az Ó-Ebergényi Kastély körül nem is csak ilyen régi legendák élnek, az egyik legnagyobb port kavart esemény ugyanis már a 2000-es években történt. A kastélyban akkor egy kiállítást rendeztek, egy hölgy pedig fotókat készített az eseményről, csakhogy a képeken ismeretlen szellemalakok is felbukkantak, amit senki sem tudott megmagyarázni a mai napig - írja a Promotions.hu.

Ráadásul állítólag több titkos járat is húzódik alatta. Az épületben ugyanakkor folyamatosan váltották egymást a családok, így nem tudni, hogy vajon az ott lakók lelkei járnak-e vissza, vagy a már többször észlelt csoszogások és sikolyok valami más, félelmetesebb esemény emlékeit őrzik.

Ezek azonban nyilvánvalóan csak legendák így a valóságtartalmuk is megkérdőjelezhető.

Egyes vélemények szerint mindenesetre ez a leghíresebb magyarországi szellemkastély.

A kastély történetéről érdekes részleteket árul el az alábbi videó: