Rendkívüli bejelentést tett a világ leggazdagabb magyarja

Vágólapra másolva!
Az Interactive Venture Partners kezdeti 50 millió eurós befektetéssel elindította első kockázatitőke-alapját, amely Közép-Kelet-Európában induló vállalkozásokba kíván fektetni. A vállalat a leggazdagabb külföldön élő magyarhoz, Thomas Peterffyhez köthető.
Vágólapra másolva!

A kezdeti 50 millió eurós befektetést az Interactive Venture Partners Fund LP alap számára Thomas Peterffy, az Interactive Brokers Group, Inc. alapítója és elnöke biztosította családi vagyonából. 

A képen magyarországi születésű üzletember:

image

Az Interactive Venture Partners az Interactive Brokers vállalatcsoport tagja, a kezelt alapot a Thomas Peterffy "family office" támogatja.

Thomas Peterffy (Péterffy Tamás) a világ leggazdagabb magyar származású milliárdosa. Ahogy az Origo megírta, 2021-ben cége, az Interactive Brokers budapesti székhelyű leányvállalata tőzsdetagságot kapott a Budapesti Értéktőzsdén. Abban az évben az üzletembert Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta. A magyar származású üzletember korábban az Újpest labdarúgócsapata iránt is érdeklődött, és nem olyan régen még bankalapítást is tervezett.

Thomas Peterffy a közlemény szerint kiemelte:

az Interactive Venture Partners célja, hogy a vállalkozókat és a startupokat tőkével, mentorálással és kapcsolati rendszerrel támogassa a siker elérésében. Ezzel segítjük egy erősebb startup ökoszisztéma kiépülését, illetve befektetőként mi is profitálunk.

Czirják László, az Interactive Venture Partners ügyvezető partnere hozzátette, hogy amerikai "family office" stílusú befektetést kínálnak a vállalkozóknak, alapítóbarát feltételekkel, mentorálással, hosszú távú szemlélettel, gyors döntéshozatallal, nemzetközi kapcsolatrendszerrel, valamint jelentős pénzügyi kapacitással.

Az Interactive Venture Partnersnek 6 befektetése van már folyamatban, ezek száma folyamatosan növekszik. 

Az Interactive Brokers 34 országban működik, összesen több mint 2900 alkalmazottja van. 

Tavaly az árbevétele 4,3 milliárd amerikai dollár, az adózás előtti nyeresége 3,1 milliárd amerikai dollár volt.