Szuperolcsó diszkontlánc nyílik Magyarországon

Mere
Kérdéses, hogy valóban megjelenik-e Magyarországon az orosz diszkontlánc, a Mere
Fotó: Getty Images
Vágólapra másolva!
A magyar piacon is üzleteket nyit az orosz Mere nevű diszkontlánc, amely a piaci átlagárnál húsz százalékkal olcsóbb termékeket ígér. Három év alatt 200 áruházat terveznek nyitni Magyarországon.
Vágólapra másolva!

„Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy az európai Mere szupermarket-hálózat mostantól Magyarországon is elérhető lesz” – írják abban az e-mailben, amelyet az orosz diszkontlánc képviselői potenciális üzleti partnereiknek küldtek szét még idén február végén. A Haszon által szemlézett üzenetben a társaság ambiciózus terveket vázol fel. Eszerint az elkövetkező év során 20 üzletet nyitnak Budapesten és az agglomerációban, három év múlva pedig 200 üzletükben már 700 millió eurós forgalmat szeretnének elérni.

Az orosz kiskereskedelmi láncot 2009-ben alapították, azóta húsz országban mintegy 2500 üzletet működtet. Akárcsak az Aldi vagy a Lidl, a Mere is úgynevezett hard diszkontlánc, azaz portékáit rendkívül nyomott árakon kínálja vevőinek.

 Azt ígérik, áraik a piaci átlagnál 20 százalékkal alacsonyabbak lesznek.

A Mere-ben kapható termékek köre körülbelül 1500 cikkből áll majd, ebben élelmiszerek, háztartási vegyiáru, italok és iparcikkek is szerepelni fognak - teszi hozzá a Világgazdaság.

Valószínűsíthető, hogy az orosz diszkontlánc főként saját márkás termékeket kínál majd.

A Mere most Kelet-Európára koncentrál. Szerbiában például egy év alatt 13-ról 30-ra növelte az egységei számát, és 48 millió euró árbevételt ért el. Litvániában pedig, ahol nagyjából két tucat üzlete van, 50 millió eurós forgalmat bonyolított tavaly. Ebbe a stratégiába illene bele a magyarországi terjeszkedés is. Hazai pályán egyébként jól teljesít a Mere, az orosz piacon tavaly az árbevétele 40 százalékkal nőtt, és elérte az 5 milliárd eurót.