Nyilvános a legnagyobb adókerülők listája - nem fogja elhinni, mekkora tartozást halmozott fel a listavezető

NAV, Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti adó-és Vámigazgatósága és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, BKIK, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Budapest, adó, hivatal, ügyintézés, cégtábla
Budapest, 2022. április 18. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak Budapesti Adó-és Vámigazgatósága Központi Ügyfészolgálata cégtáblája az egykori AFIT (Autófenntartó Ipari Tröszt) 4-es számú Autójavítója, a Spirál szervíz helyén, a Zoboki-Demeter & Társaik Építésziroda tervei alapján emelt Spirál Irodaházon a főváros XIII. kerületében, a Dózsa György 128-132. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Közzétette az adóhatóság a tavalyi év utolsó negyedévére vonatkozó, a nagy összegű adóhiányosok lisátját. Az annak elején álló ember bőven 1 milliárd forint feletti adóhiányt halmozott fel.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi rekorder, vagyis, aki a legtöbb adót nem fizette be, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai alapján 1.386.304.698 adótartozást halmozott fel. Azt is lehet tudni róla, hogy hajdúbagosi.

A büntetésekkel együtt 3 milliárd forintot követelnek tőle.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak Budapesti Adó-és Vámigazgatósága Központi Ügyfészolgálata cégtáblája a főváros XIII. kerületében, a Dózsa György 128-132. szám alatt Forrás: MTI/Róka László

A legnagyobb adóhiányt felhalmozók listáján vállakozások is szerepelnek, a második helyen is egy cég áll. Ám annak 579 millió forintot meghaladó tartozása bár nagy összeg, jóval csekélyebb, mint a listavezetőé.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján negyedévente közzéteszi a nagy összegű adóhiánnyal rendelkező adózók listáját. A közzétételre az adott negyedév utáni 30 napon belül kerül sor. A kihelyezett táblázat adatai ezúttal a 2023. december 22-ei állapotot tükrözik.

Ezek mellett az adatok mellett a NAV honlapján sok egyéb, számos adózó számára fontos információ jelent meg 2024 elején. Ahogy azt az Origo megírta, többek között letölthetővé váltak azoknak a nyilatkozatoknak a sablonjai, melyek például az adóelőleg, illetőleg kedvezmények megállapításához szükségesek.