A régió legkorszerűbb börtöne épül fel Magyarországon - videó

börtön, illusztráció
Több nagy börtönt építetének amerikai államokban (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Magyarország, sőt Közép-Európa legkorszerűbb börtöne épül Csengeren az ezerötszáz férőhelyes high-tech okosbörtönben videóanalizáló és helymeghatározó rendszer is működik majd.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen 1500 ember befogadására képes intézet jön létre a West Hungária Bau Kft. kivitelezésében. A börtön a 49-es főúttól egy kilométerre épül, 5 és fél hektáros területen, modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal.

Az intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap.

Hazánk a világ húsz legbiztonságosabb országa közé tartozik, 2010 óta ötezerrel nőtt a fogvatartottak és éves szinten 280 ezerrel csökkent a bűncselekmények száma.

A Magyar Építők mindehez hozzáteszi, hogy az elmúlt időszakban több börtön kibővült már Magyarországon, de nagyobb kapacitásra van szükség; az új, csengeri intézmény is fontos lépés azért, hogy a magyar emberek biztonságban érezzék magukat.

A csengeri börtön mintegy hétszáz munkahelyet teremt.

A börtönök világához kapcsolódóan az Origo egy korábbi nemzetközi kitekintésében bemutatta a legszigorúbb amerikai börtönöket, beszámolt arról, hogy több ezer rabot engedtek szabadon karácsony alkalmából Srí Lankán, továbbá foglalkoztunk azokkal a pornómodellekkel, akik börtönbe kerültek valamilyen bűncselekmény miatt.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)