Több millió forintot csalt el egy nyugdíjas asszony, mégsem kell börtönbe mennie

Adócsalás, illusztráció, bilincs, pénz, bankjegy
Képünk illusztráció!
Vágólapra másolva!
Egy brit nyugdíjas, aki több mint hét éven át módszeresen becsapta a nyugdíjas ellátórendszert, és így 40.000 fontnyi (18 millió forintnyi) adót csalt el. Ennek ellenére mégsem kell börtönbe mennia a betegsége miatt. 
Vágólapra másolva!

Suzanne Gillman 40.000 fontnyi adót csalt el úgy, hogy hét éven át jogtalan juttatásokat igényelt vissza, miközben eltitkolta, hogy a Beaverbrooks ékszerüzletben volt főállásban eladó. Az asszony egészen pontosan 19.642,86 font lakhatási támogatást, és 468,48 font önkormányzati adókedvezményt kapott teljesen jogtalanul 2011 márciusa és 2018 májusa között.

A Beaverbrooks cég megerősítette, hogy Suzanne Gillman-t 2003-ban ékszerértékesítő asszisztensként alkalmazták heti 40 órás bejelentett munkaviszonyban.

A 65 éves nő hét éven keresztül azért vett fel juttatásokat, mert súlyos betegsége miatt munkaképtelen, és emiatt betegszabadságon volt.

A főnöke azonban a bíróságo elmondta, hogy egy rövid táppénzes időszakon kívül végig dolgozott.

image

A nyugdíjaskorú asszony ügyvédje Brian Bell maga is elismerte, hogy védence olyan súlyos mértékben tévesztette meg a hatóságokat, ami már bűncselekménynek számít, és emiatt valóban megérdemelné a börtönbüntetést. Ehhez azonban még hozzátette, hogy az asszony már nagyon idős, és rendszeres kezelést igénylő betegsége van.

Sarah Wilkinson adóügyi megbízott elmondta a bíróságnak, hogy 2018-ban elvégezték Gillman juttatásainak felülvizsgálatát, és a juttatási ügynökség felfedezte, hogy az asszony a neki járónál több pénzt vett fel.

Gillman bankszámlájának vizsgálata során kiderült, hogy a Beaverbrooks-tól kapott fizetése mellett az asszony rendszeresen kapott olyan támogatásokat is, amikre nem is volt jogosult.

Az ügyvéd sikeres közbenjárására a bíró engedélyezte, hogy Suzanne Gillman szabadon távozhasson a Perth-i rendőrbíróságról, de elrendelte, hogy az asszony 200 órában fizetetlen közmunkát végezzen, és egy teljes éven át szigorú szabadságkorlátozó végzést is hozott ellene.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Mehaniq/Shutterstock

Az Origo megírta, hogy Joe Biden fiát is adócsalással vádolják.

Adót csalt Shakira is, három év börtönbüntetésre ítélték.

Boris Becker teniszcsillagról is kiderült, hogyadót csalt, börtönbe kellett vonulnia.

Forrás: Daily Record, BBC