<P>A Közbeszerzések Tanácsa készül az elektronikus tendereztetésre</P>

Vágólapra másolva!
A Közbeszerzések Tanácsa (KBT) az idén 324,1 millió forinttal gazdálkodhat, ami 8,8 százalékkal, 26,4 millió forinttal több, mint a múlt évben - derül ki a költségvetési törvényből. Az állami támogatás összege 10 millióval több a tavalyinál. A többletből 1,3 millió forintot az elektronikus tenderezés bevezetésének előkészítésére fordítanak.
Vágólapra másolva!

Az Európai Uniós csatlakozást előkészítő Nemzeti Program a 2000-2002. évi időszakra számos jogharmonizációs és intézményfejlesztési feladatot irányoz elő a KBT számára. Így például a közbeszerzési információs és statisztikai rendszer fejlesztése, az elektronikus úton történő közbeszerzés, illetve az elektronikus hálózati közzététel rendszerének kialakítása. A korábbi bejelentések szerint 2002. január 31-ig épül ki az elektronikus közbeszerzés rendszere.

A rendszer által az interneten keresztül hozzáférhetőek lesznek a közbeszerzési pályázatok és információk, a tenderekben résztvevők pedig számítógépen küldhetik el ajánlataikat.

A közbeszerzések értékhatára is emelkedett január 1-től. Az árubeszerzéseknél 16-ról 18 millió, a szolgáltatásoknál 8-ról 9 millió, építési beruházásnál általában 32-ről 36 millió forintra nőtt az összeg, amely felett kötelező a közbeszerzési eljárás. Az előminősítési eljárásra vonatkozó 240 millió forintos határ nem változik az idén.

(MTI)

Ajánlat:

Közbeszerzések Tanácsa

Közbeszerzési Törvény