Közös rendkívüli közgyűlést tart a Balaton Füszért és a Csopak Rt

Vágólapra másolva!
A március 21-i közgyűlésen döntenek a Balaton Füszért Rt. és a Csopak vendéglátó Kft. beolvadásáról a Csopak Rt.-be, valamint a Csopak Rt. alaptőkéjének 250 millió forinttal történő leszállításáról is.
Vágólapra másolva!

A Csopak Szövetkezeti Rt. és a Balaton Füszért Rt. közös, rendkívüli közgyűlést tart március 21-én a Balaton Füszért veszprémi székhelyén - közölte a két társaság a Magyar Tőkepiac pénteki számában.

A Balaton Füszért közgyűlésének napirendjén szerepel a Balaton Füszért Rt.és a Csopak Vendéglátó Kft. beolvadása a Csopak Rt.-be, valamint a társaság igazgatóságának, felügyelőbizottságának és könyvvizsgálójának megválasztása.

A Csopak meghívója szerint a közgyűlésen döntenek a társaság 2,5 milliárd forintos alaptőkéjének 250 millió forinttal történő leszállításáról a társaság tulajdonában lévő 250 millió forint névértékű saját részvény bevonása útján.

Határozat születik továbbá új igazgatósági tag kinevezéséről, a Balaton Füszért Rt. és a Csopak Vendéglátó Kft beolvadásáról, valamint az idei üzleti tervről.

A Csopak Rt. részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában szerepelnek. Az utolsó - január 22-i - kötéskor a papírok 1.000 forinton zártak. Az elmúlt 52 hét legmagasabb kötésára 1500, a legalacsonyabb pedig 765 forint volt.

(MTI)