Siemens: újabb elbocsátások a mobilgyártásban

Vágólapra másolva!
A gyengélkedő mobilpiac és a félvezetők árának drasztikus esése fékezte a Siemens-konszern első féléves növekedését. A cég adózás utáni nyeresége 9 százalékkal 1,356 milliárd euróra növekedett az első pénzügyi félévben - közölte a társaság elnöke Budapesten.
Vágólapra másolva!

A társaság az előző év hasonló időszakához viszonyítva (októbertől márciusig tart az első pénzügyi félév) 15 százalékkal, 41,1 milliárd euróra növelte árbevételét. A közölt számok tartalmazzák a Siemens félvezetőgyártó leányvállalatának, az Infineonnak az eredményeit is. A növekedési adatok elmaradnak az elemzők által várttól.

Az Infineontól az anyavállalat középtávon meg kíván szabadulni - közölték a sajtótájékoztatón, melynek első lépcsője a most bejelentett 15 százalékos részesedésnek a Siemens nyugdíjalapjához való átcsoportosítása.

A konszern két részlegében - a mobilkészülék-, illetve a hálózati elemek gyártásában is - elbocsátásokat jelentett be, ami világszerte 6100 munkahely megszűnését jelenti. A magyarországi Siemens érdekeltségeket nem érinti a leépítés - közölte kérdésünkre dr. Bíró Péter kommunikációs igazgató.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Siemens AG

Korábban:

Kétezer alkalmazottját bocsátja el a Siemens
(2001. április 10.)