Leváltásokat kezdeményez az ÁPV Rt.

Vágólapra másolva!
Politikai bosszú áldozata a Vértesi Erőmű Rt. és a Magyar Villamos Művek Rt. - állítja Keleti György. Az MSZP-s képviselő szerint azonban az ÁPV Rt.-nek már nem lesz ideje, módja a jelenlegi kormány korábbi döntését megváltoztatva leállítani az erőmű környezetvédelmi beruházását. Mindkét társaságnál rendkívüli közgyűlést kezdeményezett a tulajdonosi jogokat gyakorló Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.
Vágólapra másolva!

Ami a Vértesi Erőművet illeti, sokáig azon az állásponton volt az ÁPV Rt. is, hogy az erőművet nem lehet megszüntetni, s szükség van a 20 milliárd forintos füstgáz-kéntelenítő beruházásra is, később azonban ez ellen szavaztak.

Óriási nyomás nehezedik a Vértesi Erőmű Rt.-re, annak ellenére, hogy a felújításról kormányhatározat rendelkezik – mondta a Magyar Hírlapnak Takács Károly, az oroszlányi cég vezérigazgatója. Veszélybe kerülhet ugyanis a 2-3 millió eurónyi kedvezmény, amelyet a beruházás berendezéseinek, technológiájának szállítói adtak a Vértesi Erőmű Rt.-nek.

A "mindenkit megbüntetünk, aki nem ránk szavazott" - felfogás működik az ÁPV Rt. vezetésében - jelentette ki Keleti György a Magyar Hírlapnak. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz-MDF-kormányzat akaratával szegült szembe Oroszlány lakossága már az első fordulóban, amikor szavazataival bejuttatta őt a parlamentbe. A közgyűlést leghamarabb június 11-ére hívhatják össze, addigra már feláll az új kormány, s kivitelezhetetlenné válik a politikai bosszú - véli Keleti.

Gergely László – Magyar Hírlap

Ajánlat:

ÁPV Rt.

Korábban:

Rendkívüli MVM-közgyűlés az ÁPV Rt. utasítására
(2002. május 7.)