Lovaggá ütik Alan Greenspant

Vágólapra másolva!
Nagy Britannia tiszteletbeli lovagi címet adományoz Alan Greenspannek, az Egyesült Államok központi bankjának szerepét betöltő Federal Reserve (FED) elnökének. Az indoklás szerint Greenspan a világgazdaság stabilitását megőrző lépéseiért kapja a címet, írja a BBC News.
Vágólapra másolva!

A FED elnök akkor veheti át a lovagi címet, amikor legközelebb Nagy Britanniába látogat, ez valószínűleg ősszel lesz, a BBC információi szerint. Egy brit kincstári szakértő szerint "a cím Greenspan szakmai tudásának és bölcsességének elismerése".

Alan Greenspant sokszor a világ legnagyobb hatalmú embereként emlegetik, az amerikai gazdaságra - és ezáltal a világgazdaság egészére gyakorolt szerepe miatt, de ismert arról is, hogy állandó találgatásba kényszeríti a piacokat és a politikusokat a következő lépéséről, írja a BBC.

Beszédében Greenspan egy alkalommal a következő kijelentést tette: "Ha túlságosan is egyértelmű lenne amit mondtam, akkor biztosan félreértettek." A 76 éves Greenspan FED-elnöksége 2004-ben jár le.

A tiszetelebeli cím átvétele után Greenspan nem használhatja a "Sir" megnevezést neve előtt, mert nem brit állampolgár. Ehelyett a KBE (Knight of the British Empire - a brit birodalom lovagja) rövidítést teheti majd neve után.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

FED

Korábban:

Nem változtatott kamatot a Fed
(2002. június 27.)